Noi taxe pentru șoferi! Primăria Capitalei a anunțat noile modificări

Ultima actualizare:

Șoferii vor avea de-a face cu noi taxe pentru parcările publice din București, potrivit unui nou proiect de lege care se află la acest moment în dezbatere la Primăria Capitalei. 

Noi taxe pentru șoferi! Primăria Capitalei a anunțat noile modificări
Noi taxe pentru șoferi! Primăria Capitalei a anunțat noile modificări

Viceprimarul, Stelian Bujduveanu, propune un nou sistem de tarifare pentru parcări, pe care îl consideră a fi mult mai la îndemâna șoferilor. Pe scurt edilul propune tarife unice pentru toate zonele Bucureștiului. Anunțul a fost făcut pe contul de social-media al Primăriei Municipiului București, Bujduveanu solicitând cetățenilor să-și dea cu părerea despre acest proiect de lege, care poate fi consultat AICI

Edilul Stelian Bujduveanu propune ca mașinile electrice să beneficieze de parcare gratuită

Potrivit planului propus de edil, șoferii vor plăti pentru parcări publice, următoarele tarife:

▶️ Tarif unic/oră: 5 lei (*aplicabil în intervalul orar 8.00-20.00, de luni până vineri)

▶️ Abonament 25 lei/zi

▶️ Abonament 500 lei/lună

Pentru riverani:

▶️ Abonament lunar: 50 lei

▶️ Abonament anual: 500 lei

Deși edilul susține că inițiativa sa va ușura viața cetățenilor care au nevoie să parcheze în Capitală, mulți dintre bucureșteni nu sunt deloc de acord cu această propunere.

image

Reacția cetățenilor la proiectul de lege: «E anormal!»

Mulți dintre cei care și-au exprimat părerea cu privire la proiectul de lege susțin că impunerea unui tarif unic în Capitală, indiferent de zonă, nu va duce la fluidizarea traficului, ci dimpotrivă. 

 «Tarifele trebuie să fie în continuare diferențiate pe zone, după principiul cererii și ofertei: gradul de ocupare al parcărilor nu e același în centru și la periferie.», a comentat cineva. 

«E anormal să fie 5 lei indiferent de zonă. Unde aglomerația (cererea) e mare, tariful trebuie să fie mai mare.» este de părere un cetățean. 

Unii sunt revoltați din cauză faptului că parcarea este gratuită pentru mașinile electrice. 

«mașinile electrice levitează? Atât timp cât ocupa un loc trebuie sa plătească. Discriminare, la fel ca și reducerile la impozit pentru aceste vehicule....care poluează de la fabricarea bateriilor, la producerea curentului și până la reciclarea bateriilor» susține cineva. 

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net