Nouă persoane audiate în cazul spălării de bani şi evaziunii cu prejudiciu de şase milioane de euro

Procurorii şi poliţiştii judiciarişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei au făcut, luni, zece percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 - 2013, suspecţii au înfiinţat zece societăţi comerciale, pe care le-au cesionat fictiv către mai multe persoane, cetăţeni moldoveni sau egipteni. Suspecţii au continuat să desfăşoară operaţiuni comerciale în numele firmelor cesionate şi au înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale.

Prejudiciul produs bugetului de stat în acest fel a fost estimat, la acest moment, la aproximativ şase milioane de euro.

Percheziţiile au fost făcute atât la locuinţele suspecţilor, cât şi la sediile unor societăţi comerciale implicate în activitatea infracţională, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Surse din Poliţia Capitalei au declarat că percheziţiile au fost făcute la sediile mai multor societăţi comerciale ai căror administratori sunt suspectaţi că ar fi achiziţionat echipamente destinate firmelor de pază, dar şi materiale de construcţii, fără să le treacă în contabilitate

FotoJet jpg
florin salam jpeg
FotoJet (1) jpg
andrew tate 1 PNG
David Popovici castiga proba de 50m liber la campionatele europene de inot LEN European Aquatics in Otopeni Ilfov 8 iulie 2022 FOTO Inquam Photos / George Calin
257632721 283109130493372 5231993439749515723 n jpg
FotoJet (2) jpg
Reynolds si sotia lui jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 14 august sf proroc miheia png
1 Uttam Parmar jpg
functionar banca jpeg
Campaniile lui Mihai Viteazul jpeg
TikTok oameni ilustratie retea sociala smartphone FOTO Shutterstock
bani banca bancnote jpeg