O cartelă de metrou, 6 lei? Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, anunță posibile scumpiri

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

O cartelă de metrou cu două călătorii ar putea costa 6 lei în loc de 5 lei cum este în prezent. Anunțul a fost de ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, într-un interviu acordat unui post de televiziune.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a vorbit, într-un interviu acordat Antena 3, despre posibile majorări de preț în ceea ce privește cartelele de călătorie Metrorex. Astfel, două călătorii ar putea ajunge la 6 lei. 

Pe de altă parte, tot el recunoștea faptul că această posibilă majorare nu ar aduce cine știe ce bani în plus și nu ar rezolva problemele financiare cu care se confruntă Metrorex,  dar orice sumă este binevenită. 

Drulă, despre mărirea prețului la cartelele de metrou: „ Va aduce nişte venituri în plus”

„Cinci lei sunt acum două călătorii. Nu aş vrea să mă pronunţ, ok, poate să fie şase lei, dar nu s-a mai mărit de cinci ani de zile, dar nu asta va rezolva problema, vreau să fiu foarte clar, nu am găsit glonţul de argint. Va aduce nişte venituri în plus. Dar diferenţa acum între cheltuieli şi venituri, care au rămas constante, nu poate fi acoperită de o creştere rezonabilă a tarifului de călătorie. Este o opţiune, nu am avut această discuţie, aştept să se instaleze noua conducere, dar de 5-6 ani nu a mai crescut tariful.”, spunea Cătălin Drulă.

Tariful nu a mai fost majorat de cinci ani 

„Pe partea de venituri se poate umbla (…), dar trebuie să avem un pic grijă, pentru că suntem şi într-o perioadă de pandemie în care oamenii oricum au oarecare teamă de transportul în comun, dar există o flexibilitate. În momentul în care de 5 ani tariful nu a mai fost majorat, numai dacă ne uităm la inflaţia din ultimii 5 ani, ar trebui măcar o ajustare în zona asta. Ar putea să ajute compania, nu va umple în întregime gaura, dar ar putea ajuta”, a mai spus ministrul Drulă.

„La o estimare, cifrele sunt aproximative, la o creştere de 20% pe zona tarifară, în medie, că nu trebuie să crească la fel titlul de două călătorii cu abonamentul, se pot aduce cred că 50 de milioane în plus pe an, ceea ce ajută, evident.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Kate la Wimbledon   profimedia 0889805058 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
portofel cu bani pixabay jpg
pana de curent jpeg
gentiana planta freepik jpg
iluzie jpg
recolta castraveti 1540x866 jpg
ceo google ciolacu jpg
giulia farnese colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net