O rază de speranță pentru o supraviețuitoare din Colectiv: va avea o mână bionică

Tedy Ursuleanu a făcut cunoștință cu noua sa mână bionică
Tedy Ursuleanu a făcut cunoștință cu noua sa mână bionică

A rămas cu răni grave după tragedia din "Colectiv", cu arsuri pe brațe, cap, față și spate și fără degete, dar și cu amintiri pe care nu le va putea șterge niciodată din minte, cu un miros pregnant de carne arsă încă în nări, chiar și la 11 luni de la tragedia care i-a schimbat viața pentru totdeauna.

Dorința de a trăi și de a-și demonstra sieși și vieții că este o învingătoare a făcut-o pe Tedy Ursulean să lupte din răsputeri. A încercat să treacă peste toate greutățile cu fruntea sus și cu zâmbetul pe buze, chiar dacă ei i-a fost mai greu decât multora dintre noi. A primit ajutor din mai multe părți. Cel mai recent este cel din partea artistului de imagine Alex Csiki, care a convins-o să se lase fotografiată în ipostaze sfâșietoare pentru oricine le vede. Imaginile au fost adunate într-o expoziție deschisă în 1 octombrie, la Arenele Romane, putând fi achiziționate de doritori. Banii vor ajunge, integral, la Tedy Ursuleanu.

Pentru supraviețuitoare a fost deschisă o altă portiță către o viață mai bună. Luni, 3 octombrie, Tedy a împărtășit cu prietenii de pe Facebook o experiență incredibilă: aceea de a încerca o mână bionică. Membrul artificial va face parte din corpul ei, căci în scurt timp, tânăra va putea folosi mâna în viața sa de zi cu zi.


    Tedy Ursuleanu a făcut cunoștință cu noua sa mână bionică Foto: Facebook
Tedy Ursuleanu a făcut cunoștință cu noua sa mână bionică Foto: Facebook

“Azi a fost super! M-am jucat cu o mână bionică, am învățat să apuc lucruri, să le eliberez, să le strâng potrivit pentru tipul de material, am încheiat nasturi, am tras fermoare, am pus apă în pahar!!! Mi s-a luat mulajul pentru măsura mâinii, iar de mâine mă voi juca cu receptorii implantați direct în mecanismul pe care il voi purta”, a scris Tedy, entuziasmată de ceea ce i se întâmplă în prezent. 

Prietenii acesteia au fost curioși să afle care este senzația de a controla un membru artificial, iar femeia le-a răspuns degrabă:  “E destul de ciudat în momentul în care nu este legat de tine, plus că pentru a strânge pumnul, la fel ca și pentru a-l elibera, ai aceeași mișcare, dar la doi mușchi diferiți, îi îndepărtezi de palmă.”

pexels Horoscop 28 octombrie
FotoJet (4) jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
Rodica și Niculae Badalau jpg
foto1 bugetarib jpg
simona gherghe jpg
foto1 victor si zetab jpg
1 tratamente cu hrean jpg jpeg
Moisă Irod veteran din Sibiu ultimul soldat român din Garda Regală Sursă Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” jpg
image
image
image
image
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară
foto 8 meda contras  Anglia jpg
(EPA EFE) 5914678 jpg
femeie de serviciu   foto mare jpg