Oprea e cel mai tare, opt case are! Averea fabuloasă a ministrului


    Gabriel Oprea a făcut parte din Guvernul Pontafoto: arhivă Adevărul
Gabriel Oprea a făcut parte din Guvernul Pontafoto: arhivă Adevărul

A lucrat toată viața la stat. Cel mai mare salariul îl are acum, când Gabriel Oprea este vicepremier, ministru și deputat: 8.552 lei pe lună. Însă generalul cu patru stele are opt case și mulți bani în cont.

În declarațiile sale de avere, Gabriel Oprea spune că nu are firme și că veniturile lui se compun din salarii, indemnizații, iar ”grosul” vine de la chiriile grase pe care le încasează din închirierea a cinci din casele pe care le deține. Muncește din 1983 la stat.

A fost ofițer, prefect, profesor, iar acum este deputat, ministru, vicepremier și pensionar. În ultima sa declarație de avere, pentru anul 2014, spune că salariul de la Ministerul de Interne este de 70.704 lei pe an, adică 5.892 lei pe lună. Ca deputat a mai luat 42.553 lei anul trecut, iar ca pensionar alți 18.448 lei.

În declarația de avere din 2008, scrie că a vândut un teren cu uriașa sumă de 2,5 milioane euro și așa explică de ce conturile au ajuns să fie pline cu 1.045.379 euro și 58.704 lei.

Facsimil după declarația de avere a vicepremierului Gabriel Oprea
Facsimil după declarația de avere a vicepremierului Gabriel Oprea

Venituri substanțiale vin în fiecare an din închirierea a cinci case din București, din cele opt pe care le deține: 241.248 lei în fiecare an. Așadar, în ultimii zece ani, numai din chirii, Gabriel Oprea a adunat circa 550.000 euro.

Gabriel Oprea are în orașul Voluntari un teren de 3245,85 mp pe care a construit o vilă cu suprafața de 817,92 mp, acum închiriată. În declarația de avere din 2008, spune că valoarea impozabilă a vilei este de 779.479 lei. În plus, generalul are două case de vacanțe, la Mangalia și Predeal, precum și două mașini de lux.

De-a lungul anilor, Gabriel Oprea nu a mai declarat noi achiziții de bijuterii și opere de artă, spune constant că are astfel de obiecte în valoare de 60.000 de euro.

Zilele acestea, Gabriel Oprea este presat de opinia publică și Opoziție să își dea demisia, după moartea accidentală a polițistului Bogdan Gigină, care deschidea coloana oficială a ministrului de interne.

cub andreea antonescu png
rebeca pascu jpg
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
horoscop zilnic gemeni jpeg
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub puya tudor chirilă png
trenul regal jpg
Turist FOTO salvamont Bușteni jpg
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK
image
image
image
image
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg
shutterstock 1297116610 jpg