A adus mortul în faţa băncii ca să scoată 94 de milioane din cont

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Protest macabru, la Călăraşi! Un bărbat din comuna Modelu a adus un sicriu cu mortul în el în faţa sediului BCR din oraş, după ce reprezentanţii instituţiei au refuzat să-i restituie economiile decedatului, pentru care omul avea împuternicire.

Locuitorii din Călăraşi care au trecut, în urmă cu două zile, prin zona sediului BCR din oraş au avut parte de imagini şocante. Un sicriu cu mortul în el zăcea pe treptele instituţiei. Oamenii îşi făceau cruce şi nu înţelegeau cum a ajuns decedatul acolo. Totul a fost, de fapt, un gest extrem al unui bărbat din comuna Modelu, care a vrut să protesteze astfel faţă de reprezentanţii băncii.

Bătrânul decedat avea în cont 94 de milioane de lei vechi, bani proveniţi din pensie. Originar din judeţul Ialomiţa, decedatul se afla de mai bine de 3 ani în grija bărbatului din Modelu, după ce acesta lucrase la ferma sa. Când bătrânul s-a stins din cauza cancerului pulmonar, binefăcătorul său a încercat să retragă economiile din cont. Împuternicirea pe care o avea nu i-a fost însă de nici un folos.

Decedatul a fost adus cu maşina în centrul oraşului şi lăsat 40 de minute pe treptele băncii

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Crezând că va convinge reprezentanţii băncii, bărbatul a venit cu mortul la uşa BCR. „De un an de zile îl duc pe omul acesta la spital. I-am plătit intervenţiile, medicamentele şi tot ce a avut nevoie în această perioadă. El şi-a economisit pensia la BCR cu ajutorul meu, iar eu sunt împuternicit să-i ridic suma din cont. Reprezentanţii băncii m-au refuzat însă şi atunci l-am adus la bancă, să-l înmormânteze ei, dacă mie nu vor să-mi dea banii", a spus revoltat, bărbatul din localitatea Modelu, pentru mediacalarasi.ro. Protestul a durat 40 de minute, dar nu a avut sorţi de izbândă. Reprezentanţii băncii spun că o persoană împuternicită pe contul bancar al unei alte persoane poate face operaţiuni pe acest cont doar atât timp cât titularul este în viaţă.

"Decedatul nu îmi este rudă şi nu am pretenţia ca banii să-mi rămână mie. Dar nici nu vreau ca aceşti bani să le rămână lor! Măcar să ştiu că vor fi transferaţi unui azil de bătrâni, orfelinat sau cineva amărât să beneficieze de această sumă", a spus bărbatul, care s-a ocupat, până la urmă, de înmormântarea decedatului, tot pe cheltuiala lui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net