Ne lăsaţi fără mâncare înainte de Sărbători?

Ultima actualizare:
Maşinile de marfă  vor fi trase pe dreapta  începând de luni, 9 decembrie
Maşinile de marfă vor fi trase pe dreapta începând de luni, 9 decembrie

Masa de sărbători ar putea fi mai săracă decât era-n alţi ani. Cumpărăturile de Crăciun vor fi mai greu de făcut pentru că majoritatea magazinelor vor avea rafturile goale. Pur şi simplu, transportatorii de marfă nu mai vor să le aprovizioneze.

Nemulţumiţi de majorarea accizelor la carburanţi, care va duce la scumpiri la pompă, transportatorii vor intra, de luni, în grevă generală. Asta înseamnă că nici un vehicul de aprovizionare cu marfă nu va mai circula şi asta chiar în prag de Sărbători. Principalele efecte se vor reflecta în pieţe şi supermarketuri, care vor rămâne fără marfă la raft fix când e cererea mai mare.

Din pricina problemelor în aprovizionare, galantarele magazinelor vor rămâne goale


    Maşinile de marfă  vor fi trase pe dreapta  începând de luni, 9 decembrie
Maşinile de marfă vor fi trase pe dreapta începând de luni, 9 decembrie

"Actualul ministru al transporturilor nu a răspuns nici uneia dintre adresele transmise de patronatele din transporturi de la momentul preluării mandatului. În plus, transportatorii rutieri de mărfuri mai primesc încă o lovitură de la Guvern prin scumpirea carburanţilor. Odată prin creşterea accizei şi pe de altă parte prin noua taxa de 7 cenţi + TVA, abuziv introdusă în carburanţi. Transportatorii nu pot înţelege şi nici nu pot accepta explicaţiile lipsite de logică prin care Guvernul încearcă să justifice abuzul comis", se arată într-un comunicat al Confederaţiei Naţionale Rutiere (CNR).

simeon stalpnicul png

Liderul CNR, Augustin Hagiu a declarat, pentru Click!, că reprezentanţi ai transportatorilor din întreaga ţară, împreună cu patronatele din domeniu, au decis, într-o reuniune desfăşurată săptămâna trecută, lângă Sibiu, să înceteze activitatea începând din 9 decembrie. "Majoritatea au ales greva, de luni. Sperăm să fim cât mai mulţi", ne-a spus Hagiu.

Potrivit liderului CNR Augustin Hagiu, volumul de transport în luna decembrie crește cu peste 40 de procente față de lunile de început de an (ianuarie, februarie) și cu peste 25% comparativ cu lunile "normale" ale anului: mai/iunie/iulie etc. Tocmai din acest motiv, greva transportatorilor va da mari bătăi de cap: comercianților, care nu vor avea ce să mai vândă, clienților - care nu vor avea ce să pună pe masă, de Sărbători.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
Heatwave (1) 1712718758115 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net