Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă descoperirea unui nou virus mortal

image
Virusul a făcut deja trei victime (Foto: Shutterstock)

În plin sezon al virozelor, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut, la sfârşitul săptămânii trecute, un anunţ îngrijorător: s-a descoperit un nou virus mortal, care face parte din familia coronavirus, ce include şi SARS, dar şi obişnuita răceală.

Ce deosebeşte acest virus nou de SARS este faptul că distruge foarte repede rinichii pacien­tului, a anunţat OMS. Deja un bărbat saudit a murit din cauza acestui coronavirus, în luna iunie, iar un bărbat din Qatar a fost spitalizat în Londra cu acest virus după ce a vizitat Arabia Saudită. Tocmai de aceea, OMS a lansat un apel către ţările din întreaga lume să monitorizeze atent infecţiile respiratorii acute. Specialiştii OMS recomandă, de asemenea, doctorilor să „testeze toţi pacienţii ce par să sufere de pneumonii fără explicaţie pentru a vedea dacă noul coronavirus este prezent în corpul lor".

Conform unui studiu publicat de curând în jurnalul ştiinţific al Societăţii Americane pentru Microbiologie, virusul misterios pare înrudit cu o boală întâlnită la lilieci. „Cea mai apropiată «rudă» a acestui virus este întâlnită la liliecii din Asia. Nu există virusuri umane similare acestuia", a anunţat Ron Fouchier, de la Centrul Medical Erasmus din Olanda. Aşadar, specialiştii pornesc de la presupunerea că sursa acestui virus este una animală.

cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
cub loredana groza png
Lindsay Marsh a spus că se simte umilită jpg
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
colaj coolio png
cub casă stela popescu png
fostul sanatoriu scos la licitatie de CJ Olt   foto theodora trusca jpeg
An2 Foto Ștefan Both18 jpg
image
image
image
image
cub regina elisabeta doliu (1) png
acoperamantul maicii domnului foto stefan cojocariu jpeg
arsenie boca icoana jpeg
colaj   manea  vietnam  captura video jpg
icoana maicii domnului din manastirea sfantul teodor 9 jpg
testare COVID