Pacient mort de COVID, ╚Ťinut ├«ntr-un TIR din spatele spitalului din Lugoj. Rudele spun c─â le-au fost ceru╚Ťi ╚Öi bani pentru ridicarea trupului

image
Foto: ziardehunedoara

Familia unui bolnav de coronavirus care a murit la Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei din Lugoj acuz─â personalul medical c─â a folosit pe post de morg─â o remorc─â de TIR.

Rudele b─ârbatului decedat au povestit, de asemenea, c─â atunci c├ónd au mers s─â ridice trupul acestuia, li s-au cerut bani, scrie Ziarul de Hunedoara. Acestea au fost ├«n╚Ötiin╚Ťate de personalul medical c─â decedatul a fost predat unei firme de pompe funebre cu care spitalul a ├«ncheiat un protocol.

Familia unui pacient decedat acuz─â spitalul din Lugoj

Conform acestui protocol, firma de pompe funebre a parcat ├«n spatele spitalului o remorc─â de TIR ne├«nmatriculat─â, iar aceasta a fost folosit─â pe post de morg─â pentru decesele COVID-19. Familia b─ârbatului sus╚Ťine ├«ns─â c─â ÔÇ×morgaÔÇŁ improvizat─â era ├«nconjurat─â de gunoaie ╚Öi c─â un reprezentant al firmei de pompe funebre i-a perceput suma de 1.200 de lei pentru c─â a ╚Ťinut trupul rudei lor pentru 14 ore ├«n remorc─â. Familia defunctului a mai declarat c─â decedatul fusese pus ├«n sac cu tot cu tuburile de la Terapie Intensiv─â, iar atunci c├ónd au cerut l─âmuriri ├«n leg─âtur─â cu acest lucru, angajatul de la pompe funebre le-a r─âspuns obraznic.

R─âspunsul autorit─â╚Ťilor

R─âspunsul DSP Timi╚Ö ├«n acest caz este c─â remorca de TIR din spatele spitalului a fost amplasat─â ╚Öi func╚Ťioneaz─â legal, conform normelor ├«n vigoare ├«n pandemie. Nu e specificat ├«ns─â nimic de vreo tax─â care ar trebui perceput─â rudelor pentru depozitarea deceda╚Ťilor Covid-19 ├«n morga provizorie. De asemenea, nici fostul manager al spitalului, medicul Erwin Floroni, schimbat din func╚Ťie zilele trecute, e declarat c─â nu ╚Ötie nimic de vreo tax─â cerut─â familiilor celor deceda╚Ťi ╚Öi ╚Ťinu╚Ťi ├«n ÔÇ×morgaÔÇŁ din TIR.

silviu silvius prigoana jpeg
Lucile Randon
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
anamaria prodan3 png
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
laura cosoi jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg