Pană de curent la două spitale din București. Toate intervențiile chirurgicale au fost suspendate

O pană de curent majoră a afectat astăzi două dintre cele mai importante spitale din București, Spitalul Fundeni și Spitalul de Urgență Floreasca. Toate intervențiile chiurgicale și alte proceduri medicale esențiale au fost suspendate. Avaria are drept cauză consumului foarte mare de energie, practic, rețeaua electrică a cedat din cauza suprasolicitării.

Situație de avarie

upu spital tg jiu7 jpeg

Două spitale importante din București sunt într-o situație dificilă. O avarie la sistemul de electricitate a blocat activitatea la Institutul Fundeni și la CC Iliescu.

Din cauza caniculei și a consumului foarte mare de electricitate, rețeaua electrică a cedat. Autoritățile intervin pentru remedierea situației. Se montează generatoare electrice care să suplinească avaria la rețeaua electrică.

Medicii au amânat intervențiile chirugicale și investigațiile programate până la remedierea situației.

Pacienții sunt în siguranță

La Institutul C.C. Iliescu, situația este în acest moment sub control. Pacienții beneficiază de îngrijiri medicale, inclusiv de intervenții chirurgicale, acolo unde este necesar, a transmis conducerea unității medicale, potrivit hotnews.

„Pacienții sunt în siguranță. Nu a rămas niciun pacient neoperat sau netratat. Din păcate, sunt momente când se întrerupe curentul. Enel (actual PCC – n.red) a promis că problema va fi remediată complet în câteva ore, în cursul zilei de astăzi”, a explicat dr. Șerban Bubenek.

Și la Institutul Clinic Fundeni se efectuează în acest moment operații, iar după remedierea problemei, întreaga activitate va intra în normal a transmis managerul spitalului, dr. Anca Coliță.

Risc de Blackout din cauza caniculei

Luni, a avut loc Comitetul ministerial pentru sectorul energetic, convocat în contextul caniculei. Temperaturile ridicate ar

După şedinţă, Sebastian Burduja a subliniat că nu există un risc asupra echilibrului sistemului energetic naţional sau riscul unor avarii generalizate, pe zone largi, ci doar anumite probleme strict locale.

Declarațiile au fost făcute în urma consultărilor care au avut loc cu Transelectrica şi Dispeceratul Energetic Naţional, alături de operatorii din distribuţie.

„Deși este un an foarte secetos, cel mai secetos din ultimul deceniu, avem un grad de umplere satisfăcător, de peste 80 % în lacurile de acumulare.

Trebuie însă să știți că aproximativ 70 % din producția hidro este pe curs de apă, debitele sunt reduse, iar debitul Dunării este în scădere.

Se preconizează o luna august deosebit de călduroasă și, în general vorbind, luna septembrie, încă o lună secetoasă.

Ca urmare a acestor factori trebuie să fim prudenți în a utiliza capacitatea din lacurile de acumulare acum, în luna iulie, când mai avem peste două luni de secetă în România”, a declarat Sebastian Burduja după ședința de urgență

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net