«Papi sarmalele astea şi nu mai uiţi când e ziua nevesti-tii»

Ultima actualizare:

Au venit din Braşov, Alba, Galaţi, Dâmboviţa sau Maramureş. Cei mai de soi ţărani, încărcaţi cu cele mai de soi bucate, s-au adunat în Parcul Naţional din Capitală să dea tot ce au mai bun pentru bucureşteni.

Cârnaţi şi mezeluri după reţete numai de ei ştiute, sortimente de bârnzeturi de oaie, capră sau vacă, plăcinte de la poalele Munţilor Apuseni, zeci de gemuri şi prăjituri de casă...

Cea mai căutată a fost ieri tanti Livia Lăpuşanu. Sarmalele cu păsat pe care le face maramureşeanca îşi răspândeau mirosul în tot târgul.

„Cu sarmalele mele nu mai uiţi când e ziua nevestei. Au porumb măcinat, care e bun pentru memorie", îşi laudă ea marfa. Târgul e deschis până luni inclusiv.

Reţeta de sarmale

Se taie mărunt ceapa şi se căleşte în ulei, într-o cratiţă mare. Păsatul spălat (porumb alb măcinat) se pune peste ceapă.

Se adaugă câteva linguri de pastă de roşii, sare, mărar, cimbru, morcov şi o cană de apă. Se amestecă bine, se lasă la răcit, apoi se înfăşoară în foaia de varză.

Pe fundul oalei se pun mai multe foi de varză şi apoi se aşază sarmalele în straturi. Se fierbe totul la foc mic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
469859399 1102167817961740 672508127811502855 n jpg
brad 1 jpg
profesoara care citeste o carte jpg
lovitura parta jpg
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
egipt (315) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net