Patrizia şi Bianca, îngropate în rochie de mireasă. Mama uneia dintre fete: „Ceea ce mă doare cel mai tare este că...”

Tinerele românce Patrizia Cormos, de 20 de ani, şi Bianca Doroş, de 23 de ani, care au fost ucise de viitura de pe râul Natisone din zona oraşului italian Udine, urmau să plece aseară spre România. Ele au fost puse în coşciuge îmbrăcate în rochii de mireasă şi vor fi înmormântate acasă, în comuna Târna Mare, din judeţul Satu-Mare.

Patrizia şi Bianca  au murit pentru că  au vrut să facă  o fotografie. FOTO: Facebook
Patrizia şi Bianca au murit pentru că au vrut să facă o fotografie. FOTO: Facebook

Lacrimi, revoltă, multe semne de întrebare după tragedia care a luat viaţa a trei tineri români pe un râu din Italia. Dintre victime, două fete şi un băiat, doar trupurile celor două tinere au fost găsite. Căutările lui Cristian Casian Molnar de 25 de ani, prietenul Biancăi, nu au dat deocamdată rezultate. O slujbă religioasă a avut loc ieri, la ora 16.00, la Udine, oficiată de un preot ortodox şi unul catolic, apoi sicriele cu trupurile neînsufleţite urmau să fie urcate în avion şi aduse în România. Sicriele cu cele două trupuri au fost depuse la casa funerară Mansutti din cimitirul urban San Vito din Udine, scrie rotalianul.ro. Au venit să le vadă sute de oameni, membri ai familiilor, cunoscuţi sau simpli oameni înduioşaţi de drama care a şocat Italia.  

Imaginile cu cei trei tineri  îmbrăţişaţi în mijlocul şuvoiului  au făcut înconjurul Internetului
Imaginile cu cei trei tineri îmbrăţişaţi în mijlocul şuvoiului au făcut înconjurul Internetului

Vineri, 31 mai, Patrizia a dat un examen la Academia de Arte Frumoase, iar după aceea cei trei tineri au decis să iasă la plimbare. Au luat-o pe un mic drum care i-a dus la râu. Dar, în câteva minute, vremea s-a schimbat şi tinerii s-au trezit izolaţi pe o fâşie de pământ care a fost rapid înconjurată de şuvoaie din ce în ce mai mari de apă. Salvatorii au sosit după patru telefoane de ajutor ale Patriziei şi încă şase ale martorilor care au văzut de pe un pod ce se întâmpla. Pompierii au încercat de pe o macara să le arunce tinerilor o frânghie pentru a-i salva, dar nu au reuşit, pentru că cei trei erau paralizaţi de frică văzând şuvoaiele din ce în ce mai mari. După aproximativ 30 de minute cât au stat înconjuraţi de ape, cei trei tineri, care între timp s-au îmbrăţişat la sfatul unui salvator, sunt luaţi de curent.

Trupurile fetelor au fost găsite după două zile de căutări, la un kilometru în aval. Între timp, parchetul din Udine a demarat o anchetă în urma tragediei.

„Am deschis o anchetă pentru omucidere din culpă împotriva unor persoane necunoscute: în aceste cazuri, pentru a merge mai departe, trebuie să se asume responsabilitatea prin omisiune, nu prin comitere”, a declarat procurorul din Udine, Massimo Lia, citat de presa italiană.

Acesta a spus că în prima fază nu există suspiciuni, ci doar lucruri care trebuie lămurite. Mama Patriziei nu îşi poate reveni din durerea pentru fata pe care o iubea ca pe ochii din cap. Ea acuză martorii că nu au făcut nimic pentru a-i salva copilul şi pe prietenii ei.

„Ceea ce mă doare cel mai tare este că toată lumea a făcut fotografii şi înregistrări video, dar nimeni nu s-a mişcat pentru a le salva. Nimeni. Ar fi putut, poate, să le salveze. Nu era important să facă filmări. Se dusese la plimbare, a sunat la 112 de mai multe ori. Şi-a lăsat numele, adresa. A spus «Sunaţi-o pe mama mea»”, a declarat mama Patriziei pentru „Messaggero Veneto”.

Cel mai grav, spune mama îndurerată, este că la ultimul apel, cel de al patrulea făcut de Patrizia din „îmbrăţişarea morţii”, nu i-a mai răspuns nimeni de la serviciile de ajutor.  Femeia a spus că a refuzat să vadă videoclipurile care circulă despre incident, limitându-se la câteva fotografii.  „Ea ştia să înoate, am dus-o la cursuri de înot”, şi-a amintit femeia, adăugând că fiica ei „a aşteptat-o pe Bianca, prietena ei, care nu ştia să înoate”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
elicopter SMURD
image
image
image
image
image
image
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
418945128 798805582289479 2688415075861798511 n jpg
robert wun profimedia (3) jpg
bacalaureat jpg
casa incendiu shutterstock jpg
mici jpg
cod galben ANM jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net