Percheziții finalizate cu o captură record: droguri de 300.000 de euro. 19 persoane au fost arestate

Ultima actualizare:

    În urma perchețiilor polițiștii au capturat droguri în valoare de 300.000 de euro Sursă foro: Poliția Româna/ D.I.I.C.O.T
În urma perchețiilor polițiștii au capturat droguri în valoare de 300.000 de euro Sursă foro: Poliția Româna/ D.I.I.C.O.T

În urma unei ample operaţiuni de percheziţii derulată în urmă cu două zile în patru judeţe ale ţării, 19 persoane au ajuns după gratii, și o cantitate considerabilă de substanțe interzise a fost capturată de polițiști. În activitățile ilegale era implicat și un deținut aflat în în spatele gratiilor.

Miercuri, 21 aprilie, în Sibiu, Cluj, Alba, şi Brăila au avut loc simultan zeci de percheziţii domiciliare la care au luat parte poliţişti de la Combaterea Crimei Organizate, de la Acţiuni Speciale şi Jandarmi din şapte judeţe ale ţării.

În urma percheziției, au fost reţinuţi zeci de suspecţi într-o reţea de traficanţi de droguri de risc şi mare risc. Mai mult decât atât, a fost confiscată o cantitate impresionată de canabis şi substanţe psihoactive, arme letale şi bani, din care unii falşi. Anchetatorii au mai stabilit că traficanţii aveau sediul general în Sibiu, de unde coordonau toate operaţiunile din ţară şi din afară, iar din reţea făcea parte inclusiv un puşcăriaş care reuşea să orchestreze întreaga situaţie din spatele gratiilor. 

„În urma celor 38 de percheziţii domiciliare, efectuate în cursul zilei de 21 aprilie, poliţiştii de Combatere a criminalităţii organizate din Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, au ridicat arme letale, care ar fi fost introduse ilegal în ţară şi deţinute contrar dispoziţiilor legale, bancnote din cupiură euro despre care există suspiciunea că sunt falsificate, aproximativ 2.000 de euro, precum şi 50.000 de euro care ar proveni din derularea activităţilor ilicite”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, potrivit Adevărul.

Din grupare mai făcea parte şi un puşcăriaş care orchestra întreaga afacere de după gratii: „La gruparea infracţională, ar fi aderat, cu rol de coordonare, o persoană aflată într-un penitenciar, care ar fi organizat împreună cu alte persoane activităţi ilicite, planificând introducerea în ţară a unor droguri de mare risc, precum şi distribuirea acestora în judeţul Sibiu.”În plus, joi, 22 aprilie, pe baza dovezilor strânse până acum, magistraţii Tribunalului Sibiu au dispus arestarea preventivă a 19 persoane, pentru următoarele 30 de zile. Alte trei persoane sunt cercetate în continuare în libertate, sub control judiciar, dispus pentru 60 de zile.

Află mai multe informații despre perchezițiile desfășurrate și captura record accesând Adevărul 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net