Percheziții la o grupare care fabrica adeverințe false de vaccinare. Medic acuzat că introducea în sistem date nereale

2 septembrie 2021
article img
Un medic de familie din Dâmbovița este acuzat că a introdus în sistemul informatic de vaccinare zece persoane nevaccinate

În această dimineață, au fost percheziții la mai multe adrese, unde locuiesc persoane bănuite că se ocupau cu fabricarea de adeverințe false de vaccinare. 13 persoane au fost aduse la audieri, printre care și un medic, sub acuzația de înșelciune, fals intelectual și fals informatic.

Adeverințele de vaccinare false au devenit o afacere profitabilă. O gruparea care fabrica astfel de documente a fost destructurată astăzi, 2 septembrie, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Aceștia au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa și fac cercetări în ceea ce privește eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-Covid-19.

Un medic, acuzat că a introdus în sistemul electronic al vaccinării zece persoane nevaccinate 

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august, o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a zece persoane împotriva Covid-19.

Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale.

Citește și: 

Medic rezident din Cluj, reținut după ce a emis adeverințe de vaccinare false

370 de adeverințe de vaccinare posibil false, depistate de Ministerul Sănătății