Perchezi╚Ťii la o grupare care fabrica adeverin╚Ťe false de vaccinare. Medic acuzat c─â introducea ├«n sistem date nereale

2 septembrie 2021
image
Un medic de familie din D├ómbovi╚Ťa este acuzat c─â a introdus ├«n sistemul informatic de vaccinare zece persoane nevaccinate

├Än aceast─â diminea╚Ť─â, au fost perchezi╚Ťii la mai multe adrese, unde locuiesc persoane b─ânuite c─â se ocupau cu fabricarea de adeverin╚Ťe false de vaccinare. 13 persoane au fost aduse la audieri, printre care ╚Öi un medic, sub acuza╚Ťia de ├«n╚Öelciune, fals intelectual ╚Öi fals informatic.

Adeverin╚Ťele de vaccinare false au devenit o afacere profitabil─â. O gruparea care fabrica astfel de documente a fost destructurat─â ast─âzi, 2 septembrie, de c─âtre poli╚Ťi╚Ötii Serviciului de Investigare a Criminalit─â╚Ťii Economice din cadrul Inspectoratului de Poli╚Ťie Jude╚Ťean D├ómbovi╚Ťa.

Ace╚Ötia au pus ├«n aplicare trei mandate de perchezi╚Ťie domiciliar─â, ├«n localit─â╚Ťile Pucioasa, Corbii Mari ╚Öi Aninoasa ╚Öi fac cercet─âri ├«n ceea ce prive╚Öte eliberarea ilegal─â a unor adeverin╚Ťe de vaccinare anti-Covid-19.

Un medic, acuzat că a introdus în sistemul electronic al vaccinării zece persoane nevaccinate 

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august, o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a zece persoane împotriva Covid-19.

Astfel, ar fi fost eliberate adeverin╚Ťe false de vaccinare ╚Öi s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigur─âri de S─ân─âtate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Poli╚Ťi╚Ötii continu─â cercet─ârile, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea ├«ntregii activit─â╚Ťi infrac╚Ťionale ╚Öi dispunerea m─âsurilor legale.

Cite╚Öte ╚Öi: 

Medic rezident din Cluj, re╚Ťinut dup─â ce a emis adeverin╚Ťe de vaccinare false

370 de adeverin╚Ťe de vaccinare posibil false, depistate de Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
image
alina puscas png
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg