Permise auto pe bani: Poliţist din Neamț condamnat pentru folosirea funcţiei în scop sexual, prins din nou luând șpagă

Ultima actualizare:

    Agentul principal Adrian Anton are pe rolul instanţelor două dosareFoto: Facebook
Agentul principal Adrian Anton are pe rolul instanţelor două dosareFoto: Facebook

Condamnat la 2 ani și 9 luni pentru luare de mită, folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi abuz în serviciu, un polițist nemțean a fost prins din nou luând șpagă. de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Covasna a fost trimis în judecată pentru luare de mită, după ce fusese deja condamnat, pentru fapte similare, în dosarul „Sex şi mită la Permise“, în Neamţ.

Adrian Costel Anton este un poliţist din Neamţ, dar era delegat la Covasna. Săptămâna trecută, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov l-au trimis în judecată pentru luare de mită. Alături de poliţistul de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna a fost trimis în judecată şi cel care a oferit şpaga, acuzaţia fiind dare de mită. Polițistul a cerut și primit de la celălalt inculpat 300 de lei pentru a-l declara admis la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere, scrie adevarul.ro.

Pe 4 februarie, același polițist a fost condamnat de Tribunalul Covasna, în aşa numitul dosar „Sex şi mită la Permise“, alături de un coleg, după ce fuseseră inculpaţi pentru că primeau bani şi alte avantaje de la aspiranţii la şoferie. Subofițerul Adrian Costel Anton a obținut chiar favoruri sexuale în schimbul promovării unei candidate, spun anchetatorii. El a primit o pedeapsă de 2 ani, 9 luni şi 10 zile de închisoare, pentru luare de mită, folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi abuz în serviciu. Față de această pedeapsă s-a dispus suspendarea sub supraveghere, pe o perioadă de 4 ani. Judecătorii au mai decis ca pedeapsă complementară pentru Adrian Anton interzicerea, timp de doi ani, a unor drepturi, între care şi de a nu mai avea atribuţii de examinare a candidaţilor pentru permisul auto sau a unor categorii ale acestuia. Poliţistul a mai fost obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii şi s-a dispus confiscarea a 4.235 lei şi 1.100 de euro, bani obţinuţi din infracţiuni, plus plata unor cheltuieli de judecată în valoare de 7.605 lei. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi a fost atacată de ambii condamnaţi, dosarul fiind acum pe rolul Curţii de Apel Braşov.

Sex pentru un chestionar completat corect

Ancheta a scos la iveală că una dintre candidate a acceptat să întreţină relaţii sexuale cu polițistul Adrian Costel Anton, pentru ca acesta să-i completeze chestionarul. La un prim examen, aspiranta la carnet a picat, dar la următorul poliţistul i-a şoptit răspunsurile corecte, promovând cu 22 de puncte. DNA a mai prezizat că, pe 7 aprilie 2016, în timp ce completa fişa altui candidat, subofiţerul a găsit un plic cu bani în care erau 400 de lei. Instanţa covăsneană a mai decis anularea a 14 permise de conducere obţinute în mod fraudulos. Procurorii DNA au arătat că faptele au avut loc în perioada 16 ianuarie - 28 aprilie 2016.

Citește și:

Poliţist condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită

Daniel Dragomir, fost colonel SRI, dat în urmărire. Este condamnat pentru spălare de bani și trafic de influență

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net