Peste 100 de manifestanți la protestul anti-vaccinare: „Azi a murit libertatea”

Ultima actualizare:

    PEste o sută de manifestani, la protestul anti-vaccinareFoto: David Muntean
PEste o sută de manifestani, la protestul anti-vaccinareFoto: David Muntean

În jur de 150 de persoane au protestat duminică, 13 august, în Piața Victoriei din București, împotriva vaccinării obligatorie a copiilor. Manifestanții au fenit cu pancarte pe care au scris sloganuri precum: „Azi a murit libertatea”, „Liberi să alegem”.

Potrivit Adevărul.ro, protestul anti-vaacinare s-a încheiat la ora 17.00 și a adunat aproximativ 150 de persoane care au scandat împotriva Legii vaccinării care prevede imunizarea obligatorie a copiilor. Printre cei prezenți la protest a fost și cântăreața Cristina Bălan, care a declarat pentru sursa citată că dorește să asculte și altă părere în acest caz: „Am venit să ascult un punct de vedere din ambele tabere. Nu cred în obligativitate. Eu sunt de acord cu vaccinarea opțională.”

Cântăreața este de părere că trebuie avute în vedere și cazurile în care vaccinarea a făcut mai mult rău copiilor sau, în cele mai grave situații, a cauzat paralizie sau deces: „Dar ce se întâmplă cu copiii grav afectaţi de vaccinare? Pentru că de copiii bolnavi de rujeolă văd că se vorbeşte, dar de ceilalţi nu. De asta sunt aici, să-i susţin pe aceşti părinţi. (...) Se vorbeşte numai despre beneficii şi nu cred că nu e normal să ignorăm riscurile şi să nu-i ascultăm pe părinţii care s-au confruntat cu ele. Şi nu vorbim de cazuri minore, vorbim de paralizie, de autism (...)."

Una dintre protestatare susține că și-a vaccinat fetița până la vârsta de patru ani: „E mult mai sănătos fără vaccin. O alimentaţie sănătoasă, un mediu sănătos, o igienă foarte bună sunt mult mai bune pentru copii decât un vaccin care protejează parţial, pe o perioadă de timp şi nu toată viaţa“.

Conform sursei citate, un alt protestatar suţine că „Azi a murit libertatea“, după cum scrie pe banner-ul său, făcând referire la legea Legii vaccinării, care prevede obligativitatea imunizării copiilor.: „Doar 27 de ani are. A murit tânără“, mai spune acesta.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net