Peste 100 de persoane izolate în Piteşti, după ce un drum s-a surpat


    O stradă de la periferia Piteștiului a fost distrusă de un râu subteran iar locuitorii din zonă nu au cum să mai ajungă în oraș
O stradă de la periferia Piteștiului a fost distrusă de un râu subteran iar locuitorii din zonă nu au cum să mai ajungă în oraș

Peste 100 de persoane sunt izolate în Piteşti, din cauza unei alunecări de teren care a făcut ca o stradă să devină impracticabilă. Potrivit corespondentului Mediafax, pentru a ajunge în oraş localnicii sunt nevoiţi să meargă prin pădure, pe un drum neamenajat

Cele circa 40 de familii de pe strada Zamfireşti, din Piteşti, au rămas izolate, după ce, sâmbătă seara, drumul s-a rupt, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru că pârâul care trece prin zonă eroda în permanenţă strada, oamenii spun că au solicitat ajutor autorităţilor încă din 2010. Ei afirmă că au primit promisiuni, dar drumul s-a rupt înainte să înceapă demersurile pentru consolidarea acestuia.

Atât conducta de gaze, cât şi reţelele de apă şi canalizare sunt în pericol să se spargă.

Cei circa o sută de piteşteni care sunt izolaţi spun că, pentru a ajunge în oraş, sunt nevoiţi să meargă prin pădure, pe un drum neamenajat.

Anul trecut, locuitorii de pe strada Zamfireşti au solicitat din nou autorităţilor locale să consolideze strada aflată în pericol de distrugere din cauza viiturii.

"Drumul nu mai e practicabil. Dacă atunci când mergeam pe drumul acesta mă răsturnam cu maşina, ce ar fi spus cei din Primărie? (...) Din 2010, am sesizat şi i-am rugat să consolideze drumul. În 2015 mi-au promis că în planul 2016 vor face consolidarea. Am întrebat când în 2016. Mi s-a răspuns că n-a fost o promisiune fermă. O aşa glumiţă, Doamne fereşte! Cine face o asemenea porcărie, să promită şi apoi să spună că n-a fost o promisiune fermă?! Ăştia se joacă cu cuvintele! Îşi bat joc de noi! Iertaţi-mă, dar ei nu sunt consilierii oamenilor. Nu merită să stea în Primărie. (...) S-a dărâmat drumul. Le-am tot spus <faceţi drumul, pentru că avem conducta de gaze şi dacă explodează, se întâmplă o nenorocire>. Sunt conductele de apă şi canalizare. Dacă se rupe strada, vă costă mai mult, le-am zis. Nu i-a interesat. De ce n-au alocat bani, că erau fonduri europene? I-au băgat în borduri, că acum vin alegerile. Strada s-a rupt. Aş vrea să ştiu în cât timp se apucă de lucru. Există un drum adiacent, prin pădure, dar nu putem merge, sunt gropi extraordinar de mari. De ce de când s-a rupt drumul n-au putut să pună pietriş în gropi? Noi pe unde circulăm?", a declarat Ştefan Ropcea, unul dintre piteştenii care locuiesc pe strada Zamfireşti.

Oamenii se întreabă ce vor face dacă vor avea nevoie de pompieri sau de salvare.

"Eu sunt bolnavă.Constant mi se face rău şi am nevoie de medic. Cum o să ajungă la mine? Acesta e drumul principal pe unde ar trebui să poată intra ambulanţa. Nu numai pentru mine, ci şi pentru oamenii care fac dializă. E un băiat aici în zonă care face dializă la două zile. Ce se va întâmpla cu el?", a intervenit o altă localnică.

Nemulţumit este şi patronul unei măcelării din zonă, a cărei afacere nu poate continua fără accesul la stradă: "De când e strada închisă, eu ocolesc foarte mult, cam de trei ori distanţa pe care o parcurgeam până acum. Drumul pentru mine e foarte important. Nu pot ajunge la firmă, îmi pierd afacerea!"

Oamenii sunt nemulţumiţi de nepăsarea autorităţilor, care spun ei, i-au lăsat să se descurce cum pot: "Trebuiau să pună măcar o balustradă, să nu cadă copii în pârâu. Au venit de la firma furnizoare de gaze şi au bătut 3 ţevi, să nu fugă pământul la vale şi gata, s-au mulţumit cu atât. La revedere! Au mai venit doi reprezentanţi, unul de la ADP şi altul de la primărie. Erau cu mapa. Au închis drumul şi ne-au lăsat să ne descurcăm cum putem. Acum suntem sinistraţi. În jur de 40 de familii suntem afectate".

Autorităţile promit să meargă, luni, la faţa locului şi să găsească o soluţie pentru localnicii din Zamfireşti.

"În această dimineaţă o să mergem cu specialişti acolo, să vedem ce soluţii hotărâm. Situaţia străzii Zamfireşti e aşa din cauza ploilor. Au mai fost străzi prăbuşite în Piteşti, unde s-a intervenit cu soluţii tehnice evoluate. La Zamfireşti sâmbătă s-a rupt strada, iar azi mergem acolo!”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică

8 boca arsenie  jpeg
FotoJet jpg
Mihaela Borcea 9 jpg
Irene Cara FOTO Profimedia jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
beneficiile colagenului pentru piele jpg
eticheta alimente jpg
machiaj ochi rotunzi jpg
Kathryn Lord webp
fotografie vestiar serbia jpg
image
image
image
image
transylvania 3902156 1920 jpg
8 boca arsenie  jpeg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg