Peste 10.000 de pelerini la mormântul lui Arsenie Boca

simeon stalpnicul png
De Rusalii, credincioşii au aşteptat şi câte două ore ca să se roage la Mănăstirea PrislopFoto: adevarul.ro

Puhoi de lume la Mănăstirea Prislop, în Hunedoara! Marea sărbătoare a Rusaliilor a adunat 10.000 de pelerini la mormântul duhovnicului Arsenie Boca. Mulţi dintre cei veniţi să se roage au profitat de mini-vacanţă şi s-au îndreptat apoi spre destinaţiile turistice apropiate, Sarmizegetusa Regia şi Castelul Corvinilor.

Sute de maşini au ocupat ieri, încă de dimineaţă, ultimii kilometri ai drumului spre Mănăstirea Prislop, poate cel mai important loc de pelerinaj din România. De Rusalii, au venit să se roage la mormântul duhovnicului Arsenie Boca aproape 10.000 de pelerini din toate zonele ţării.

Întrucât locurile din parcarea mănăstirii s-au dovedit insuficiente, mulţi dintre vizitatori au fost nevoiţi să îşi lase autoturismele pe marginea drumului, chiar şi la o distanţă de peste doi kilometri de curtea bisericii. Sosiţi din toate colţurile ţării, pelerinii au pornit apoi, pe jos, pe drumul aflat în şantier. Fiecare maşină care reuşea să se strecoare printre şirurile de pelerini ridica nori mari de praf. „Este un adevărat drum al patimilor pe care îl parcurgem până la mănăstire, dar fiind marea sărbătoare a Rusaliilor, o să uităm repede de necazurile pe care le-am întâmpinat până acum”, spune, pentru adevarul.ro, tanti Maria, o pensionară venită cu familia din judeţul Vâlcea.Ieri dimineaţă, pelerinii veniţi să se roage au avut de aşteptat chiar şi două ore pentru a ajunge la locul de veci al duhovnicului Arsenie Boca. Aleea spre cimitir este îngrădită, iar jandarmii şi angajaţii firmei de pază au avut grijă ca înaintarea spre mormântul călugărului să se facă în ordine şi fără incidente. „Am petrecut două ore la coadă, ştiind că va fi greu să ajungem la mormântul părintelui. Am mai fost şi în trecut şi tot aşa s-a întâmplat. Am venit să ne rugăm pentru sănătate şi să punem apoi acatiste pentru familie şi apropiaţi, să aprindem lumânări şi să luăm apă sfinţită”, povesteşte Mioara, venită în excursie de la Bucureşti.

simeon stalpnicul png
Credincioşii au profitat de minivacanţăFoto: adevarul.ro

Forfota s-a mutat apoi în destinaţiile turistice aflate în apropiere de Mănăstirea Prislop. Mulţi dintre pelerine îşi continuă drumul spre Hunedoara, pentru a vizita Castelul Corvinilor, sau se îndreaptă spre Sarmizegetusa Regia. Unii dintre călători cred că există o legătură tainică între Prislop şi fosta capitală a Daciei, aflată în Munţii Orăştiei, ambele locuri fiind considerate încărcate de spiritualitate.

simeon stalpnicul png
Sute de maşini pe marginea drumului aflat în lucruFoto: adevarul.ro

Click! spune

simeon stalpnicul png

Arsenie Boca (1910 – 1989) a fost unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai românilor. Mănăstirea Prislop, unde a slujit în anii ‘50 şi unde a fost înmormântat, a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România.

gyuri pascu si daniela marin
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg
vladimir putin si bomba nucleara
poster TeamBuilding
botulism Sursă foto: Profimedia
David Popovici, EPA jpg
pastile Shutterstock
image
image
image
image
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg