Petrece timp cu copilul dacă vrei să se simtă iubit !

Ultima actualizare:

În ultima vreme se vorbeşte tot mai des despre lipsa timpului acordat copilului şi asta mai ales din cauza serviciului. Foarte multi părinţi sunt ocupaţi, vin târziu acasă, iar timpul rămas pentru copil este prea scurt.

Cel mic are nevoie de multă atenţie datorită faptului că trebuie hrănit şi schimbat, pe lângă celelalte activităţi ale părinţilor. Iar pe măsură ce creşte va fi şi mai greu să-i acorzi toată atenţia deoarece asta ar înseamna un sacrificiu dacă e să te gândeşti că trebuie să obţii şi o susţinere materială. Aşa că alegi calea mai uşoară, oferindu-i cuvinte de laudă sau o mângâiere fizică.

De câte ori nu te invită copilul tău să te joci cu el, iar tu îl refuzi pentru că ai treabă şi îi spui să mai aştepte până termini? Dar el nu uită şi vrea să te ţii de cuvânt. Poate deveni şi insistent dacă durează mai mult, iar ca părinte rişti să-ţi pierzi controlul şi să-l pedepseşti. Atunci ce e de făcut?

Cum poţi împăca şi capra şi varza? Dacă îi acorzi timpul necesar pentru a-şi umple revervorul de iubire situaţia se schimbă. În acest fel chiar şi atenţia negativă pare mai bună decât lipsa de atenţie. Astfel, cel mai important lucru nu este evenimentul în sine, ci faptul că faceţi ceva împreună. Şi asta se face cel mai bine acasă când sunteţi doar voi. Nu este uşor, dar este esenţial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net