Plajele vor fi pregătite pentru turiști până la jumătatea lui aprilie


    Activităţile de pregătire a plajelor au început în 20 februarie
Activităţile de pregătire a plajelor au început în 20 februarie

Plajele litoralului românesc vor fi curăţate, amenajate şi predate utilizatorilor până la jumătatea lunii aprilie, înainte de începerea sezonului estival, a anunţat, joi, Administraţia Naţională Apele Române (ANAR), precizând că lucrările au fost realizate în proporţie de 70 la sută.

"Conform planificărilor preliminare, se estimează că, până la data de 13 aprilie 2017, va fi finalizată predarea tuturor sectoarelor/subsectoarelor de plajă care fac obiectul unor contracte de închiriere”, transmite Administraţia Naţională Apele Române. Reprezentanţii ANAR susţin că până în prezent au fost predate 89 de subsectoare de plajă din totalul de 309 subsectoare închiriate.

Lucrările de pregătire a plajelor, desfăşurate de Sistemul de Gospodărire a Apelor cu utilaje şi personal din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, se defăşoară simultan pe tronsoanele Năvodari - Mamaia - Constanţa, finalizat în proporţie de 60 la sută, Agigea - Eforie - Costineşti - Tuzla, finalizat în proporţie de 70 la sută şi 23 August - Mangalia - 2 Mai - Vama Veche, finalizat în proporţie de 80 la sută, mai arată ANAR.

Lucrările de pregătire a plajelor constau, potrivit Administraţiei Naţionale Apele Române, în curăţarea manuală şi cu utilaje speciale, prin colectarea deşeurilor şi a altor obiecte, curăţarea nisipului depus în dreptul gardurilor de protecţie şi din zona aleilor, reabilitarea suprafeţelor de plajă erodate de nisip, demontarea gardurilor de stuf, nivelarea plajelor, curăţarea acestora de scoici, acolo unde s-au depus.

Activităţile de pregătire a plajelor au început în 20 februarie.

cub horoscop supărare png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub horoscop iertare png
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
cosmin selesiB jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg