Plimbat între 5 spitale cu rinichii blocaţi

Ultima actualizare:
Ministrul sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu
Ministrul sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu

Coşmarul bebeluşilor bolnavi din judeţul Argeş e departe de a fi luat sfârşit. Miercuri, încă un băieţel de un an şi patru luni a fost adus în Capitală cu sindrom hemolitic-uremic şi se află în stare gravă. Ieri, un altul de numai 11 luni a fost adus de la Câmpulung!

Nu e suficient că nimeni nu ştie de la ce se îmbolnăvesc copiii, dar părinţii mai sunt şi plimbaţi de la un spital la altul pentru că medicii sunt depăşiţi de această situaţie. Micuţul de un an şi patru luni din Mioveni, care a fost adus miercuri la Spitalul “Marie Curie” din Capitală, avea deja rinichii blocaţi şi a fost pus pe dializă. Până seara, s-a confirmat că băieţelul suferă de acelaşi sindrom hemolitic-uremic, ca şi ceilalţi 12 copii aduşi din Argeş în ultima lună, din care trei au şi murit.

“Din coprocultură, în urma testării, s-a pus în evidenţă prezenţa Verotoxinei secretate de o tulpină de Escherichia Coli. Starea pacientului este stabilă, însă prognosticul este rezervat”, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Băieţelul se află în stare gravă, având hemoragii la nivelul mai multor organe. Părinţii au povestit că fiul lor a început să se simtă rău în 13 februarie şi au mers urgent la medic, la Spitalul de Pediatrie Piteşti. De atunci şi până miercuri, când a început să se simtă foarte rău, micuţul a fost plimbat între spitale şi clinici. Astfel, a doua zi, părinţii l-au adus la o clinică privată din Bucureşti, unde au fost efectuate o serie de analize. Apoi, la 21 februarie, copilul a fost dus la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti, unde a fost consultat. Medicii de aici l-au trimis la un consult de specialitate şi la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, unde a ajuns în aceeaşi zi. Ca urmare a investigaţiilor derulate la această unitate spitalicească, părinţii au revenit la Institutul “Matei Balş”.

Abia a doua oară, medicii şi-au dat seama că este vorba despre o suspiciune de sindrom hemolitic-uremic şi li s-a recomandat internarea de urgenţă la “Marie Curie”.Joi, la prânz, un alt băieţel de 11 luni, din comuna Poienarii de Muscel, judeţul Argeş, a fost adus la Spitalul „Marie Curie”.

«S-a identificat cauza îmbolnăvirilor»

Şi o veste bună! Ministrul sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat ieri că s-a identificat cauza îmbolnăvirilor. Este vorba de o tulpină a bacteriei E.coli, informaţie confirmată şi de şefa secţiei de Nefrologie de la „Marie Curie”, prof. dr. Mihaela Bălgrădean. Verotoxina, care indică prezenţa acestei bacterii, a fost izolată în probele de coprocultură prelevate de la copii. La rândul său, dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a spus: „Cauza îmbolnăvirilor e o infecţia cu E.Coli 0 26, o tulpină diferită de cea obişnuită, care se poate transmite interuman”.


    Ministrul sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu
Ministrul sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net