Plinul de benzină costă cu 25 de lei mai mult

Ultima actualizare:

Adio, preţuri mici la carburanţi! Niciodată un vis frumos nu ţine prea mult. Dacă în ianuarie benzina scăzuse sub 5 lei/litru, iar un plin de benzină ne costa 200 de lei, preţurile afişate ieri erau deja de 5,59 lei/litru. Astfel, pentru un plin scoţi cu 25 de lei mai mult din portofel.

Un plin de benzină costa ieri cu 12% mai mult decât acelaşi plin făcut la jumătatea lunii ianuarie, momentul în care s-a înregistrat minimul ultimilor patru ani al preţului carburanţilor, pe fondul prăbuşirii barilului de petrol. Pe 9 ianuarie, la staţia Petrom de pe Şoseaua Alexandriei din Bucureşti, litrul de benzină scăzuse pentru prima dată în ultimii patru ani sub pragul de 5 lei. Potrivit datelor publicate de Petrom, în acea zi, litrul de benzină se putea achiziţiona cu 4,96 lei, în timp ce motorina standard putea fi achiziţionată cu 5,16 lei. 

Din păcate, minunea n-a ţinut şi preţurile au început să crească treptat. Benzina a crescut ieri la 5,59 lei/litru, iar motorină la 5,69 lei. Scumpirile aplicate de companiile petroliere, uneori chiar şi de pe o zi pe alta, sunt justificate prin revenirea barilului de petrol peste pragul de 60 de dolari, în contextul în care, la începutul anului, preţul scăzuse sub pragul de 50 de dolari. Totodată, scumpirile reflectă şi întărirea înregistrată de moneda americană. 

Cursul pentru dolarul american anunţat ieri de BNR a crescut la 4,0228 lei, un maxim care nu a mai fost atins niciodată până acum. “Aprecierea dolarului are mai degrabă efecte negative. În ultima vreme, benzina la pompă, în România, a început să se scumpească, în loc să se menţină măcar la nivelul la care ajunsese în februarie. Unul din motive a fost şi tendinţa ascendentă a dolarului”, a spus analistul economic Aurelian Dochia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net