«Plouă» cu filme românești la TVR 1. Transmisiile încep astă seară!

image
Un tânăr actor de teatru (interpretat de Laurențiu Bănescu) navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de musical, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia legată de iminentul sfârșit allumiifoto: Cinemagia

Astă seară TVR 1 demarează o campanie de promovare a filmelor românești contemporane. Lungmetrajele unei generaţii de regizori premiaţi şi recunoscuţi internaţional şi aplaudate de public în toată lumea vor putea fi urmărite din 30 septembrie la TVR 1. Primul film programat este „6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil.

Din 30 septembrie, serile de luni, la TVR 1, sunt rezervate filmelor româneşti realizate după anul 2000. Cea mai nouă comedie a lui Nae Caranfil, „6,9 pe scara Richter”, deschide seria filmelor româneşti contemporane pe care le vom vedea la TVR 1, filmul fiind programat luni, 30 septembrie, de la 22.10.

Printre titlurile lungmetrajelor prezente şi/sau premiate la festivaluri de film internaţionale şi pe care TVR 1 le va difuza în următoarea perioadă se numără: „Morgen” (2010), de Marian Crişan – propunerea României la premiul Oscar, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”, ediţia 2012 –, „Box” (2015), regizat de Florin Şerban (filmul a obţinut premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary, dar a fost prezentat în peste alte zece festivaluri de film naţionale şi internaţionale), „Afacerea Est” (2016), a lui Igor Cobileanski (premiu pentru cel mai bun scenariu, dar şi pentru cel mai bun actor – Ion Sapdaru şi Constantin Puşcaşu, obţinute la Tallinn), „Bună, ce faci?” (2011) – regia Alexandru Maftei (premii naţionale şi internaţionale), „Despre oameni şi melci” (2012), regia Tudor Giurgiu (premii naţionale, precum şi premii internaţionale obţinute, printre altele, în cadrul festivalurilor internaţionale Film de la Varşovia, Valladolid sau Palic, Serbia, Festivalului Filmului Sud-Est European (SEEFest), desfăşurat în 2013 la Los Angeles), „Ursul” (2011), regia Dan Chişu (a cărui coloană sonoră poartă semnătura muzicianului Goran Bregovič), „LoverBoy” (2011), regia Cătălin Mitulescu (proiectat la secţiunea „Un Certain Regard”, la Cannes 2011), „Caravana cinematografică” (2009), regizat de Titus Muntean (premii şi alte 3 nominalizări la Premiile Gopo în 2011) sau „Nuntă în Basarabia” (2009), regia Nap Toader (premiul special al juriului la Tallinn Black Nights Film Festival, dar şi nominalizări la Premiile Gopo).

„6,9 pe scara Richter”, o comedie cu accente de musical

Regizorul filmelor „Filantropica”, „Restul e tăcere” sau „Asfalt Tango”, ne propune la TVR 1 „6,9 pe scara Richter”, o comedie cu accente de musical. Este primul film la care Nae Caranfil semnează nu doar scenariul şi regia, ci şi muzica şi versurile. Producţie a anului 2016, filmul îi are în rolurile principale pe Laurenţiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban, Simona Arsu, Alexandru Papadopol. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Cătălin Cristuţiu – montajul. Comedia poate fi vizionată la TVR 1 luni, 30 septembrie, de la ora 22.10.

Tony, un tânăr actor de teatru, navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de musical, o nevastă geloasă până la depresie şi obsesia marelui cutremur devastator, anunţat ca iminent de toţi „experţii”. Însă adevăratul cutremur pentru el se dovedeşte a fi reapariţia intempestivă a propriului său tată, după decenii de absenţă. Manipulator şi amoral, tatăl se instalează în universul fiului, bulversându-i existenţa, iar rolul principal din musicalul în care joacă Tony oglindeşte perfect viaţa lui haotică aflată în pragul colapsului.

TVR este singura televiziune din România care susţine cinematografia naţională, alocând în acest scop 15% din veniturile obţinute din publicitate. Filmele româneşti difuzate începând de azi la TVR 1 sunt producţii la a căror finanţare Televiziunea Română a contribuit cu venituri încasate din publicitate.

Citește și

În ce seriale şi filme au mai jucat actorii din “Vlad”. Ce mult s-au schimbat!

«Profu’», noua comedie de la PRO TV. Ce actori cunoscuți sunt în distribuție

În ce filme au mai jucat actorii din Las Fierbinți

Festivalul de Film de la Cannes 2019. Corneliu Porumboiu, în competiția oficială cu ”Gomera”

Ce români joacă în cel mai nou film de la Hollywood, “War Dogs: Tipii cu arme”

Povestea incredibilă a actorului român Florian Munteanu, care a jucat cu Sylvester Stallone. Ce zic părinții lui

cub anamaria prodan animat gif
FotoJet (4) jpg
Simona Halep, Instagram jpg
cub armin nicoară png
Regina Elisabeta a II a și Printul Philip profimedia 0606103055 jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
cub anamaria prodan divorț png
Sylvester Stallone și Jennifer Flavin FOTO EPA-EFE
carutas vs renault zoe captura video tik tok
bani curs valutar dolari jpg
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (2) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg