Poftiți la must făcut pe loc!
Toate bunătăţile toamnei şi nu numai s-au adunat la festivalul care are loc în Parcul IOR din Bucureşti. Must, poale-n brâu, berbecuţ la proţap. Pe toate le mai puteţi găsi doar astăzi la Festivalul Toamnei.
La intrarea în Parcul IOR, în dreptul bisericuţei de lemn, am găsit ieri multă voie bună, mirosuri îmbietoare şi bucate alese. „Vedeta” incontestabilă este mustul, că doar e Festivalul Toamnei! „Facem mustul pe loc, ca să fie proaspăt. Costă 10 lei litrul. Avem struguri Hamburg, care sunt foarte dulci şi aromaţi”, ne-a spus Florin Paraschiv, din Vidra, judeţul Ilfov. Un berbecuţ la proţap a atras toate privirile vizitatorilor. „Are cam 28 kg. Îl dăm cu un baiţ al cărei reţetă e secretă. Va fi delicios”, ne-a spus vânzătorul, care dă suta de grame cu 8 lei. Şi, la final, după o porţie de berbecuţ şi un pahar cu must, merge o porţie de poale-n brâu cu brânză dulce şi stafide, la 6 lei bucata.