Poliţist din Mureş, agent de vânzări pentru samsarii de maşini

image
Maşinile second-hand treceau ITP-ul şi erau revândute cu ajutprul unui poliţist

Un agent de la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Mureş este cercetat de procurorii şi ofiţerii anticorupţie după ce ar fi luat şpagă pentru a vinde şi înmatricula maşini second-hand. Suma pe care o cerea pentru fiecare autovehicul vândut era de aproximativ 100 de euro. Azi, în trei judeţe din ţară au fost percheziţii de amplare pentru a sparge reţeaua.

Procurorii şi ofiţerii anticorupţie din Sibiu, Vâlcea și Mureș au descins în această dimineaţă la Registrul Auto Român (RAR ) și la 47 de persoane într-un dosar de corupție privind falsificarea datelor pentru înmaricularea unor mașini second-hand.

Câţiva angajaţi ar RAR, poliţişti şi samsari de maşini second-hand formau o reţea bine organizată. Maşinile uzate primeau, de cele mai multe ori, reparaţii minore şi superficiale, apoi erau trecute ilegal de inspecţia tehnică şi vândute. De vânzarea maşinilor second-hand se ocupa un agent de poliţie de la IPJ Mureş. De fapt el se ocupa de dosarele maşinilor, contra-cost. Lua bani puţini. Aproximativ 100 de euro era taxa pentru fiecare dosar. Mai precis, punea anunţuri pe diverse site-uri. Apoi vorba cu funcţionarii de la RAR pentru ca autovehiculele să intre la ITP peste rând. Se ocupa apoi şi de dosarul de vânzare-cumpărare, pentru persoanele doritoare, atât pentru înmatricularea provizorie cât şi pentru cea definitivă a maşinilor respective.

Potrivit unui comunicat DGA, sunt cercetaţi opt funcţionari din cadrul unei instituţii publice (şapte din Sibiu şi unul din Vâlcea), pentru fapte de corupţie legate de atribuţiunile de serviciu referitoare la procedura de inspecţie a vehiculelor în vederea înmatriculării. Totodată, sunt cercetaţi 3 angajaţi M.A.I., pentru fapte de corupţie în legătură cu procedura de înmatriculare a vehiculelor (luare de mită şi trafic de influenţă) şi 9 persoane fizice fără calitate specială implicate în săvârşirea faptelor sub forma complicităţii (intermediari care se ocupau cu identificarea de clienţi, preluarea sumelor de bani şi remiterea ulterioară către angajaţii instituţiei publice).

Percheziţii de amploare în trei judeţe

Reţeaua avea încrengături în mai multe zone din ţară. Azi dimineaţă, zeci de percheziţii au avut loc la instituţii şi locuinţe din judeţele Sibiu, Vâlcea şi Mureş. 21 de persoane vor fi duse la audieri, printre acestea fiind şi trei lucrători MAI.

La sediile RAR din cele trei judeţe, precum şi cel de la Bucureşti, poliţiştii anticorupţie au ridicat mai multe înscrisuri. Este vorba despre trei dosare penale.

Citeşte şi:

Vor să schimbe modalitatea de a face ITP la mașină

Faci ITP-ul la mașină cu camerele pe tine

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cristian tudor popescu arșinel png
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
cub anamaria prodan animat gif
david si victoria beckham
drumuri radiale foto fb nicusor dan
premiul nobel foto epa efe
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati