Poliţiştii au ieşit la «vânătoare» de cauciucuri

Ultima actualizare:

    Turnu severin De la primele ore ale dimineţii,  poliţiştii au fost prezenţi în trafic,  pentru a nu exista blocaje
Turnu severin De la primele ore ale dimineţii, poliţiştii au fost prezenţi în trafic, pentru a nu exista blocaje

Nici nu a nins bine, că poliţiştii au şi ieşit pe străzi să amendeze şoferii care nu şi-au echipat autoturismele cu anvelope de iarnă. Zeci de echipaje ale poliţiei rutiere şi de ordine publică au umplut ieri principalele artere de circulaţie din judeţul Mehedinţi.

Stratul de zăpadă ajungea, ieri, la 10 centimetri, în Mehedinţi. De la primele ore ale dimineţii, poliţiştii au fost prezenţi în trafic, pentru a nu exista blocaje. Cu toate astea, primul incident s-a înregistrat la ora 9.30, când circulaţia pe DN 67, pe Dealul Colibaşi, a fost întreruptă aproape o oră după ce un autotren a derapat ocupând ambele benzi de circulaţie.

Autotrenul era dotat cu anvelope de iarnă, iar şoferul a scăpat astfel de amendă. Nu la fel se poate spune şi despre zeci de şoferi care au fost sancţionaţi pentru că nu şi-au echipat maşinile. În judeţul Alba, zăpada a adus şi primele probleme pentru şoferi. Pe drumurile naţionale din Apuseni mai multe maşini au ieşit în decor pentru că administratorul drumului nu a împrăştiat material antiderapant sau autoturismele erau neechipate de iarnă.

iarna
iarna

Pe DN74, Alba Iulia - Zlatna, în cursul dimineţii erau cel puţin patru autoturisme care au ajuns în şanţ după ce au derapat. Vestea bună vine de la Azuga: pe pârtia Cazacu stratul de zăpadă este de 15 cm şi se deschide din acest weekend.

Târgu Jiu. Prima ninsoare din această iarnă a dus la formarea unui strat de zece centimetri de zăpadă, însă nu au existat incidente în trafic. Utilajele au fost scoase din garaj, materialul antiderapant a fost adus în depozit, iar muncitorii au fost instruiţi, pentru a interveni în situaţii de urgenţă.

Ion Sandu,  directorul ANM

simeon stalpnicul png

Ninsorile se mai domolesc azi, după prânz, dar sâmbătă seara se întorc, avertizează Ion Sandu, directorul ANM. Acesta a precizat că ploile şi lapoviţele se vor transforma în zăpadă la munte, în centrul, sud-vestul şi nordul ţării, iar în partea de sud-est, vor rămâne predominant sub formă de ploaie.

El a atras atenţia că vântul va crea probleme în judeţele Brăila, Galaţi, Vaslui şi Iaşi, unde vitezele vor fi de 60 km/h. „Sâmbătă seara, în sud-vest va intra un val de aer umed, vor începe precipitaţii sub formă de ploaie, se vor transforma în zăpadă, la munte, centru, sud-vest şi nordul ţării. În sud-est, va ploua", a arătat Sandu. Atenţie! La noapte vor fi minus 14 grade, în centrul ţării.

Click! Spune

Şoferii surprinşi circulând pe drumuri cu zăpadă, gheaţă sau polei cu autoturisme fără anvelope de iarnă riscă amenzi cuprinse între 630 şi 1.400 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net