Poliţiştii fac ordine cu Segway-ul în Centrul Istoric al Capitalei

19 iunie 2014
article img
Poliţişti

Poliţiştii locali care veghează la siguranţa clienţilor şi a bunurilor din Centrul Istoric al Capitalei s-au şmecherit. De două zile ei patrulează pe aleile întortocheate ale acestei zone cu vehicule electrice de tip Segway.

Spre uimirea clienţilor şi a personalului teraselor, primii agenţi pe noile vehicule au fost văzuţi pe alei exersându-şi talentele de piloţi pe aceste bijuterii tehnice. Municipalitatea Bucureştiului a achiziţionat la sfârşitul anului trecut 10 astfel de vehicule electrice cu deplasare prin balansare pentru care a cheltuit 389.000 de lei, echivalentul a 80.000 de euro.

Agenţii care fac parte din patrulele Segway au fost şcolarizaţi timp de patru luni. Surprinşi de noile vehicule de patrulare ale poliţiştilor locali bucureşteni, trecătorii opresc agenţii şi se uită cu uimire la „ciudăţeniile” pe două roţi.

„E un lucru bun ca într-o zonă atât de frecventată, forţele de ordine să aibă un mijloc de locomoţie ecologic, rapid şi eficient” ne-a declarat Georgeta Rizea angajată la o terasă din Centrul Vechi al Capitalei.