Povestea lui Marian Iancu: de la mecanic auto, la milionar

Ultima actualizare:

    Marian Iancu a primit marţi 12 ani de închisoare cu executare în dosarul Rafo OneştiFoto Adevarul
Marian Iancu a primit marţi 12 ani de închisoare cu executare în dosarul Rafo OneştiFoto Adevarul

Marian Iancu, fostul patron al clubului de fotbal Politehnica Timişoara are o poveste de viaţă spectaculoasă, de la fotbalist devenind mecanic auto, a deţinut un magazin de piese auto şi a devenit milionar din afaceri cu petrol.

Marian Iancu a trăit până spre anii adolescenţei în afara României. Părinţii lui fuseseră detaşaţi cu serviciul în Europa de Vest, unde au locuit până când Marian a împlinit nouă ani. S-a întors înapoi în ţară, iar viaţa puştiului s-a schimbat radical. S-a mutat lângă stadionul Giuleşti, s-a înscris la o şcoală cu profil sportiv, la o clasă de fotbal şi a început să se ţină de treabă. Pentru că părinţii săi erau oameni înstăriţi, Iancu era cel care „aproviziona" echipa şcolii cu mâncare, potrivit adevarul.ro.A jucat fotbal o bună perioadă de timp, fiind o prezenţă constantă în campionatul de tineret-speranţe. Fostul acţionar al clubului timişorean de fotbal povestea în urmă cu mai mulţi ani. „Aveam viteză bună, eram şi înalt, jucam ori atacant central ori libero", îşi amintea Marian Iancu. Cariera lui de fotbalist s-a oprit brusc, atunci când a refuzat să ajungă la una dintre echipele armatei. „Trebuia să merg în armată şi, obligatoriu, să joc pentru una dintre echipele lor. Am refuzat şi am abandonat fotbalul", şi-a motivat omul de afaceri despărţirea de fenomen.

S-a apucat de şcoala de şoferi şi a devenit apoi mecanic auto. Şi-a dat seama că putea scoate bani frumoşi de pe urma meseriei, aşa că a tras din greu la unul dintre cele mai mari serviceuri auto din Bucureşti. A prins rapid gustul banilor, pentru că lua pe zi cât alţii într-o lună întreagă. Într-un timp relativ scurt s-a văzut cu o grămadă de bani şi a decis să-şi deschidă un magazin.

marian Iancu a fost cel mai bogat patron de club din Liga 1 în 2009 în materie de lichidităţi
marian Iancu a fost cel mai bogat patron de club din Liga 1 în 2009 în materie de lichidităţi

A prosperat, mai ales după Revoluţie, când ajunsese să deţină şapte magazine în care făcea comerţ cu piese Dacia. A făcut studii de economie şi finanţe-bănci şi a intrat puternic în business cu carburanţi şi petrol. A urmat colaborarea cu Balkan Petroleum, firma care sponsorizează echipa de pe Bega, şi-a consolidat poziţia în companie şi aşa a ajuns şi la FC Timişoara, ca reprezentant al societăţii. 

Este un om bogat, are mai multe proprietăţi în centrul Bucureştiului, în Timişoara, dar şi în zona montană. De altfel, deţine zeci de hectare de terenuri. În 2009, a fost cel mai bogat patron din Liga I în materie de lichidităţi, după ce DNA i-a deblocat conturile în care erau în jur de 220 de milioane de dolari. 

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net