Povestea pomului de Crăciun. Primul brad a fost împodobit în anul 1510

image
Bradul împodobit a fost folosit pentru prima oară pentru a marca Sărbătorile de iarnă, în Letonia, în anul 1510FOTO: historia.ro

Acum 153 de ani a fost ├«mpodobit primul brad de Cr─âciun ├«n Rom├ónia. Sosirea dinastiei Hohenzoller ├«n ╚Ü─ârile Rom├óne a dus la introducerea de noi tradi╚Ťii, inclusiv de Cr─âciun. ├Äns─â, alt popor a ÔÇŁinventatÔÇŁ bradul ├«mpodobit, acum mai bine de 300 de ani.

Potrivit istoricilor, primul brad împodobit în România a fost la curtea Regelui Carol I. Se întâmpla în anul 1866, iar obiceiul a fost adus din Germania. Însă, obiceiul era deja răspândit în lume.

  • Bradul ├«mpodobit a fost folosit pentru prima oar─â pentru a marca S─ârb─âtorile de iarn─â, ├«n Letonia, ├«n anul 1510. De atunci, pomul ├«mpodobit a devenit unul dintre cele mai importante simboluri ale Cr─âciunului.
  • 11 ani mai t├órziu, ├«n 1521, prin╚Ťesa mo╚Ötenitoare a Fran╚Ťei Helene de Mecklenburg duce tradi╚Ťia tocmai ├«n Fran╚Ťa, dup─â c─âs─âtoria cu ducele de Orleans. De aici, obiceiul se r─âsp├ónde╚Öte cu rapiditate ├«n ├«ntreaga Europ─â.
  • Trec peste 80 de ani ├«ns─â, pentru ca primul brad de Cr─âciun s─â ├«╚Öi fac─â apari╚Ťia ├«ntr-o pia╚Ť─â public─â. Mai exact, ├«n 1605, atunci c├ónd la Strasbourg un brad este ├«mpodobit cu mere ro╚Öii ╚Öi dulciuri.
  • ├Än 1611, la Breslau, Polonia, ducesa Dorothea Sybille von Schlesien ├«mpodobe╚Öte primul brad a╚Öa cum ├«l cunoa╚Ötem noi ast─âzi.
  • ├Än Statele Unite ale Americii, tradi┼úia ajunge la ├«nceputul anilor 1800, odat─â cu imigran┼úii germani stabili┼úi ├«n Pennsylvania, ├«ns─â ├«mpodobirea bradului a fost legalizat─â pentru prima dat─â ├«n 1836, ├«n statul Alabama.
  • Brazii de Cr─âciun au devenit foarte populari mai ales dup─â inventarea instala┼úiei electrice. ├Än 1895, pre┼čedintele Statelor Unite ale Americii, Grover Cleveland, a decorat bradul de la Casa Alb─â cu becuri colorate, iar aceast─â idee s-a r─âsp├óndit rapid ├«n toat─â ┼úara.
  • Primul brad care a fost ├«mpodobit ├«n Rom├ónia a fost la curtea regelui Carol I, ├«n anul 1866, odat─â cu sosirea dinastiei Hohenzollern ├«n ┼ó─ârile Rom├óne. Obiceiul a fost preluat imediat de boierimea bucure┼čtean─â a vremii, astfel c─â, ├«ncep├ónd din acel an, bradul ├«mpodobit a devenit unul dintre cele mai importante simboluri ale Cr─âciunului, inclusiv ├«n casele rom├óne┼čti. (Sursa: historia.ro)

Citește și:

Primul brad din România a fost împodobit în 1866, la curtea Regelui Carol I

Cum se ├«mpodobe┼čte perfect bradul de Cr─âciun

bote bal contesa JPG
roland stanescu jpg
image png
3 violeta sotie marcel pavel 2 jpg jpeg
Tiriac
Ricky Martin sexy la plaj─â (6) jpg
01 jpg
FotoJet jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac chinezesc jpeg
michael o leary sef ryanair scumpiri webp
anpc litoral mancare restaurante litoral
nephentes pudica jpg
instagram social media jpg
VPN jpg