Povestea ursului braconat ajunge ├«n presa interna╚Ťional─â. Ziarele str─âine, despre scandalul din Rom├ónia

image
Presa interna╚Ťional─â relateaz─â pe larg despre ursul ArthurFoto: Agent Green

Povestea ursului Arthur, ucis ├«n p─âdurile din Covasna de prin╚Ťul din Liechtenstein, face ├«nconjurul lumii ╚Öi ajunge ├«n presa interna╚Ťional─â.

Scandalul este de propor╚Ťii, iar ziarele str─âine ├«i acord─â spa╚Ťii generoase ├«n paginile lor. Cel mai mare urs din Rom├ónia ╚Öi probabil din toat─â Europa de est, un exemplar cum rar mai ├«nt├ólne╚Öti azi, cade prad─â braconajului.┬á

image
Publica╚Ťia ÔÇ×Le FigaroÔÇŁ prezint─â pe larg scandalul din Rom├ónia

Le Figaro

ÔÇ×Regele ur╚Öilor din Rom├ónia, dobor├ót de un prin╚Ť din LiechtensteinÔÇŁ, scrie Le Figaro. Publica╚Ťia francez─â noteaz─â c─â dou─â ONG-uri sus╚Ťin c─â cel mai mare urs brun din Rom├ónia a fost ├«mpu╚Öcat de prin╚Ťul de Liechtenstein ├«n timpul unei partide de v├ón─âtoare, iar Garda de Mediu a deschis o anchet─â. Rom├ónia are o popula╚Ťie de circa 6.000 de ur╚Öi bruni, cea mai mare din Europa, iar ├«n ultimii ani au fost tot mai multe controverse pe tema prezen╚Ťei lor considerate tot mai ÔÇ×invaziveÔÇŁ, scrie publica╚Ťia francez─â.

France 24

ÔÇ×Prin╚Ťul din Liechtenstein, acuzat de uciderea celui mai mare urs din Rom├óniaÔÇŁ, titreaz─â ╚Öi France24. Site-ul de ╚Ötiri interna╚Ťionale preia punctele de vedere ale ministrului mediului Tanczos Barna, declara╚Ťiile ╚Öefului G─ârzii de Mediu, Octavian Berceanu, dar ╚Öi pozi╚Ťia Casei de Liechtenstein, care a declarat pentru AFP c─â nu dore╚Öte s─â comenteze ÔÇ×o chestiune privat─â ╚Öi personal─â, al c─ârei context nu ├«l cunoa╚ÖteÔÇŁ, transmite Digi24.

image
Povestea ursului Arthur, ├«n paginile celor mai prestigioase publica╚Ťii str─âine

The Guardian

The Guardian are un articol publicat ├«n sec╚Ťiunea ÔÇ×Era extinc╚ŤieiÔÇŁ ├«n care citeaz─â Digi24 cu declara╚Ťiile ministrului mediului, Tanczos Barna, care a spus c─â este ÔÇ×extrem de complicatÔÇŁ s─â stabile╚Öti dac─â ursul ucis de prin╚Ť este cel pentru care s-a dat derogare, ├«ns─â a fost lansat─â o investiga╚Ťie.

BBC

BBC relateaz─â, la r├óndul s─âu, c─â ursul ucis era probabil cel mai mare exemplar din Uniunea European─â. ├Äncerc─ârile BBC de a da de prin╚Ťul de Liechtenstein ╚Öi de a ob╚Ťine un punct de vedere de la acesta n-au fost ├«ncununate de succes.┬á

image
╚śi EuroNews dedic─â un spa╚Ťiu generos scandalului din Rom├ónia

Euronews

ÔÇ×Un prin╚Ť este investigat pentru c─â ar fi ucis cel mai mare urs din Rom├óniaÔÇŁ, titreaz─â ╚Öi Euronews, care preia pe site-ul s─âu relatarea jurnalistului agen╚Ťiei Associated Press, care spune c─â a v─âzut documentele ce confirm─â c─â prin╚Ťul Emanuel von und zu Liechtenstein a avut un permis de v├ón─âtoare ├«n Rom├ónia pentru patru zile, iar ├«n data de 13 martie ar fi dobor├ót un urs brun de 17 ani, pentru care ar fi pl─âtit 7.000 de euro. Euronews subliniaz─â c─â uciderea animalului a avut loc ├«ntr-un loc protejat prin programul Natura 2000 al Uniunii Europene ╚Öi scrie c─â a fost lansat─â ╚Öi o peti╚Ťie online pentru a cere ca v├ón─âtoarea pentru trofee s─â fie interzis─â ├«n Rom├ónia.┬á

Der Speigel

Germanii de la Der Speigel nu au ratat nici ei subiectul ╚Öi scriu c─â activi╚Ötii de mediu acuz─â c─â acesta este ÔÇ×braconaj sub acoperirea statuluiÔÇŁ.

ABC News

╚śtirea a trecut ├«ns─â Oceanul ╚Öi a ajuns ╚Öi pe continentul american. Jurnali╚Ötii americani de la ABC News spun c─â poli╚Ťia rom├ón─â va trata, cel mai probabil, acest caz ca pe unul de braconaj.

The Washington Post a explicat c─â ├«n Rom├ónia v├ón─âtoarea de trofee este oficial interzis─â din 2016, dar se dau ocazional permise pentru v├ónarea ur╚Öilor ÔÇ×problematiciÔÇŁ, ├«ns─â numai ca ultim─â solu╚Ťie, dup─â ce m─âsurile de relocare nu dau roade. Aceste permise sunt v├óndute v├ón─âtorilor de trofee, precizeaz─â ╚Öi Radio Europa Liber─â.

lapresse.ca

├Än Canada, site-ul lapresse.ca scrie c─â ├«n timp ce o parte a popula╚Ťiei ╚Öi a politicienilor cer ridicarea interdic╚Ťiei de a fi v├óna╚Ťi ur╚Öii, ap─âr─âtorii mediului pledeaz─â pentru aplicarea unor m─âsuri care s─â permit─â coabitatea ├«ntre om ╚Öi animal ├«n zonele rurale.

image
Presa din Noua Zeelandă, cu ochii pe România

Povestea a ajuns până în Noua Zeelandă

Chiar ╚Öi ├«n Noua Zeeland─â s-a aflat c─â poli╚Ťia din Rom├ónia va investiga un posibil caz de braconaj ├«n care ar fi implicat un prin╚Ť austriac, b─ânuit c─â ar fi ucis ÔÇ×din gre╚Öeal─âÔÇŁ un exemplar masiv de urs brun ├«n timpul unei partide de v├ón─âtoare ├«n Mun╚Ťii Carpa╚Ťi.

├Än Elve╚Ťia, site-ul 20 Minutes ╚Öi publica╚Ťia Le Matin preiau, de asemenea, povestea ie╚Öit─â din comun din Rom├ónia, subliniind c─â de uciderea ursului este acuzat tocmai un prin╚Ť.

image
Emanuel von und zu Liechtenstein, prin╚Ťul care l-a braconat pe Arthur, fent├ónd legea rom├óneasc─â

Cel mai mare urs din Rom├ónia, braconat de un prin╚Ť str─âin┬á

Asocia╚Ťiile Agent Green ╚Öi VGT (Austria) acuz─â c─â un prin╚Ť din Austria a ucis cel mai mare urs din Rom├ónia, sub pretextul c─â elimin─â o ursoaic─â din Covasna, care face stric─âciuni ├«n gospod─âriile localnicilor.

Prin╚Ťul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein ar fi venit ├«n Rom├ónia ├«n luna martie, ╚Öi, contra unei taxe de 7.000 de euro ╚Öi-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferit─â de Ministerul Mediului din Rom├ónia pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, jude╚Ťul Covasna, sus╚Ťine asocia╚Ťia Agent Green.

image
Ursul Arthur tr─âia ├«n inima p─âdurii ╚Öi nu era obi╚Önuit cu prezen╚Ťa oamenilorSursa foto: Agent Green

├Än schimb, prin╚Ťul nu a omor├ót ursoaica vizat─â, ci un mascul care tr─âia ├«n ad├óncul p─âdurii ╚Öi care nu venise niciodat─â ├«n apropierea localit─â╚Ťilor. Ursul Arthur a fost observat vreme de mai mul╚Ťi ani de rangerul Agent Green din zona respectiv─â ╚Öi era recunoscut ca fiind un exemplar s─âlbatic ╚Öi neobi╚Önuit cu prezen╚Ťa omului ╚Öi sursele de hran─â oferite de acesta.

CITE╚śTE ╚śI:┬áCine este prin╚Ťul acuzat c─â l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs din Rom├ónia

Margherita jpg
1 bruce willis jpg jpeg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
image png
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg