Premierul Emil Boc îşi înmormântează azi tatăl

simeon stalpnicul png

Un om blând, harnic şi drept, care întotdeauna a avut o vorbă bună pentru oricine îi călca bătătura. Astfel îl descriu sătenii din Răchiţele pe tatăl premierului Emil Boc, cunoscut în sat drept Nuţu Năii, care s-a stins din viaţă la vârsta de 87 de ani.

Părintele premierului a suferit în ultimii ani mai multe atacuri cerebrale şi a fost internat în decembrie la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

Cu toate că în preajma Crăciunului s-a simţit mai bine, un stop cardio-respirator l-a doborât în seara de 27 decembrie.

„Când pierzi pe cineva drag, poţi să fii şi prim-ministru, durerea nu ţi-o poate lua nimeni", şopteau câteva femei înlăcrimate adunate la poarta casei lui Ioan Boc.

Premierul a fost cel care şi-a susţinut mama în momentul în care preotul din sat, nepotul lui Nuţu Năii, s-a rugat în curte, lângă sicriu. „Familia este cea care rămâne. Şi la durere, şi la bucurie. Familia este cea în sânul căreia simţi că trăieşti. În rest, toate-s trecătoare, chiar şi funcţia de prim-ministru", a spus Traian Boc, preotul din Răchiţele.

„Am crescut sub ochii lui. Aici suntem neamuri între noi, satul este mic. Pe toţi ne doare că s-a dus tata Nuţu Năii. A fost un om extraordinar, plin de viaţă. A avut două dorinţe: să-şi vadă copiii realizaţi, la casele lor, şi să vadă Parlamentul. Când Emil Boc a fost ales deputat, primul lucru a fost să-şi ducă tatăl în Capitală", a spus doamna Mona, administratorul barului din vecini.

Ioan Boc, tatăl premierului, spunea, în vara lui 2009, că cea mai mare mulţumire a sa este faptul că toţi cei cinci copii ai lui îl iubesc.

Emil Boc, alături de soţie şi cele două fiice

simeon stalpnicul png

Totuşi, cea mai mare durere a părintelui premierului a fost aceea că nici mezinul familiei nu a rămas acasă, la Răchiţele. „I-am spus: stai, dragu' tatii, rămâi tu în Clujul ăsta, că-i aproape de casă, şi nu te duce pe la Bucureşti", spunea atunci, cu tristeţe, tatăl lui Emil Boc.

Mesajul premierului: «Aveţi grijă de părinţii voştri»

Premierul Emil Boc a ajuns marţi seara, după orele 22.00, cu un avion pe aeroportul din Cluj şi s-a dus, împreună cu soţia şi cele două fiice, direct la spitalul unde a murit tatăl lui. Le-a spus celor prezenţi în faţa spitalului să aibă grijă de părinţii lor, pentru că sunt „cel mai mare dar de la Dumnezeu".

Ieri, în jurul orelor 15.00, premierul a ajuns în Răchiţele, împreună cu trupul neînsufleţit al tatălui său. A mai stat prin curte câteva zeci de minute, apoi a intrat în casă. El şi-a sprijinit tot timpul mama.

FotoJet jpg
Anamaria Prodan jpg
Reghe, botez Liam jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Gina Pistol Foto Mihai Stetcu jpg
buzau cules prune livada png
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg