Premierul Florin Cîţu, vizită la Matei Balş: „Vă promit: vinovaţii vor suporta consecinţele, indiferent de funcţia pe care o au”

30 ianuarie 2021
article img
Florin Cîțu acuză că fondurile din Sănătate au fost cheltuite pentru salarii și nu pentru investiții

Premierul Florin Cîţu a făcut sâmbătă o vizită la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, pentru a se asigura „că nu le lipseşte nimic celor care cercetează cauza incendiului şi că nu va exista pauză în această anchetă”.

 „Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate. Şi vă promit: vinovaţii vor suporta consecinţele, indiferent de funcţia pe care o au”, a transmis primul ministru la finalul vizitei.

Informaţia privind vizita prim-ministrului la spitalul unde vineri a avut loc un incendiu a fost făcută publică pe pagina de Facebook a lui Florin Cîţu. 

„Am mers pentru a mă asigura că nu le lipseşte nimic celor care cercetează cauza incendiului şi că nu va exista pauză în această anchetă. Avem nevoie de adevăr cât mai repede.

Am discutat cu managerul institutului, Maria Niţescu, şi cu doctorul Apostolescu, care a fost de gardă în noaptea incendiului. Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în spitalele noastre.

Iar pentru mine este foarte clar că expresia «merge şi aşa» trebuie să dispară din mentalitatea care se reflectă în modul de lucru din instituţiile statului. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va şi materializa acest principiu”, a scris prim-ministrul sâmbătă după amiază, pe Facebook.