Prepelițe la jar, cârnați uriași și vițel la proțap, în Herăstrău
Weekend-ul vine cu bunătăți! În Parcul Hersătarău, din Capitală, a început astăzi Festivalul ”Tradiții Românești” , unde veți găsi de la preparate la ceaun, la vițel la proțap și prepelițe la jar. Toate stinse cu bere și vin din belșug.
Festin gastronomic românesc și tradiții populare. Asta vă așteaptă de astăzi și până duminică în cel ai mare parc din Capitală.
Sunt amplasate 60 corturi și patru terase unde se vor prepara prepelițe la jar, aripioare de porc coapte în bere la cuptor, scăricică la rotisor, coaste de porc coapte la jar, mici boierești, cârnați uriași, pastramă fragedă, cartofi cu rozmarin.
Atracția festivalului va fi un vițel de 400 kg la proțap, care poate fi savurat mâine.
Cine ține post se poate delecta cu preparate din pește, gătite de gospodine venite din Delta Dunării. Borș de pește la ceaun, dar și caras sălbatic de Dunare și storceag la grătar.
Nu vor lipsi colțunașii lipovenești, dar și clătitele la tigaie din Brașov, renumitul magiun de Topoloveni și ceaiurile din Câmpulung Muscel.
Atmosfera va fi încinsă de corul de muzică lipovenească Juraveli.