Președintele Iohannis a refuzat-o din nou pe Olguța Vasilescu. Cum a motivat


    Olguța Vasilescu, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării, a fost respinsă de Klaus Iohannisfoto: arhiva Click!
Olguța Vasilescu, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării, a fost respinsă de Klaus Iohannisfoto: arhiva Click!

Speranțele Olguței Vasilescu de a se întoarce în Guvernul Dăncilă s-au năruit vineri, 4 ianuarie, când președintele Klaus Iohannis a nunțat că va refuza propunerea de a o numi la Ministerul Dezvoltării.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va refuza propunerile formulate de prim-ministru pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor, Olguța Vasilescu, respectiv Mihai Drăgici, invocând argumente de legalitate și de oportunitate. Asta în condițiile în care președintele a semnat deja decretele de revocare pentru miniștrii în funcție la cele două ministere.

”Ieri am semnat decretele de revocare, s-a văzut că decretele mele se publică în aceeași zi. Nu am formulat încă un răspuns de refuz, voi refuza propunerile formulate de prim-ministru fiindcă avem și argumente de legalitate, dar și de oportunitate. Până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicității motivele pentru care voi refuza”, a declarat Iohannis, citat de Hotnews.

Decizia președintelui nu reprezintă chiar o noutate, premierul Viorica Dăncilă declarând deja că știa de acest refuz. "Fără nicio explicație, dând dovadă că vrea blocarea activității Guvernului", a spus Dăncilă.

Iohannis nu-l va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr

Iohannis a anunțat că nu va da curs nici cererii de revocare a procurorului general, înaintată de ministrul Justiției, Tudorel Toader. ”Domnul ministru, probabil neavând altă treabă, mi-a trimis încă o dată documentele de revocare. Nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Procurorul general face o treabă foarte bună. Așa-zisa evaluare a ministrului Justiției nu satisface rigorile legii”, a spus președintele.

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
gabriel apostol jpg
andreea ibacka si majda jpg
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
harry si meghan jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
Wednesday Addams dance jpg
Kovacs
prater jpg
image
image
image
image
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg
Kate Middleton și Regina Letizia jpg
viespile ucigașe jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg