Prețul florilor de 1 martie, negociat la sânge în piață

Ultima actualizare:

    Agitație mare la Piața de Flori de 1 martie
Agitație mare la Piața de Flori de 1 martie

La început de martie piețele din Capitală sunt luate cu asalt de bărbații care vor să-și surprindă în mod plăcut femeile din viața lor. Însă, nicăieri vânzoleala nu e mai mare decât în Piața de Flori din Sectorul 5, unde prețul mărțișoarelor și al florilor de primăvară e negociat la sânge. Cât au plătit azi bucureștenii pentru a aduce un zâmbet pe chipul celor dragi.

Vremea rea i-a speriat pe comercianții de flori din cea mai căutată piață din Capitală. Ca prin minune, frigul s-a înmuiat, soarele și-a făcut loc printre nori, la fel și speranța florăreselor. Ca în fiecare an în luna martie, comercianții se aprovizionează cu flori și plante aduse din Olanda, iar cantitățile cumpărate sunt uriașe. Azi, în prima zi de primăvară, Piața de Flori a fost plină-ochi de bărbați în căutarea buchetului perfect, la prețul corect. Cele mai căutate flori au fost lalelele, freziile, zambilele, dar și trandafirii.

În general, prețul pe bucată al unei lalele a fost 3 lei, însă cumpărate la snop de 30 sau 50 de fire, aceste flori au ajuns să coste 1,5 lei pe bucată. Freziile au fost ceva mai scumpe – 125 de lei buchetul de 50 de fire, însă îl puteai scoate la 100 de lei. Trandafirii se vindeau cu 2-4 lei firul, însă oferta era valabilă doar la cumpărarea unui buchet consistent (20 de fire).


    Polițiștii au fost trimiși să ajute la fluidizarea traficului în zona pieței din Sectorul 5
Polițiștii au fost trimiși să ajute la fluidizarea traficului în zona pieței din Sectorul 5

Nu doar cumpărătorii au plecat de la piață cu sentimentul că au făcut o afacere, ci și comercianții. Pentru a fi siguri că obțin o sumă consistentă, mulți dintre ei au umflat din start prețul, ca să aibă de unde să scadă. Știu din experiență, fiindcă am negociat la sânge buchetul de lalele albe pe care l-am cumpărat azi pentru colege. Florăreasa mi-a cerut 200 de lei, dar a devenit mai maleabilă când i-am spus că pretențiile ei sunt exagerate. „Ți-l las la 150. Merge așa? Nu? Hai la 100! Nici așa nu e bine? Hai, dă 80 de lei și mergi sănătos!”. Adjudecat!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net