Prima zi de chimioterapie din via╚Ťa unei bolnave de cancer: o baie infect─â, neputin╚Ť─â ╚Öi ore de a╚Öteptare

26 aprilie 2017
simeon stalpnicul png
Imaginea a devenit viral─â, fiind distribuit─â de aproape 10.000 de oameniFoto: Facebook

Un bolnav de cancer ╚Öi oamenii dragi care ├«i sunt aproape ├«n lupta ├«mpotriva unei asemenea boli ╚Ötiu ce ├«nseamn─â nu doar durerea fizic─â ╚Öi sufleteasc─â, dar ╚Öi neputin╚Ťa. Medicamentele ╚Öi terapiile trebuie s─â func╚Ťioneze pentru ei, a╚Öa c─â trebuie s─â urmeze cu sfin╚Ťenie orice cale care le-ar putea salva via╚Ťa.

Drumurile la spital ├«╚Öi au rostul lor, iar chimioterapia at├ót de necesar─â celor mai mul╚Ťi bolnavi ajung s─â-i stoarc─â de energie. Atunci c├ónd ├«n institu╚Ťiile medicale nu exist─â condi╚Ťii sanitare pentru tratarea unei pacien╚Ťi a c─âror imunitate este la p─âm├ónt, se g─âse╚Öte c├óte o persoan─â care trece prin acest iad s─â trag─â un semnal de alarm─â.

Este cazul ╚Öi unei femei care ├«╚Öi ├«nso╚Ťe╚Öte mama la Instituttul Oncologic din Bucure╚Öti, acolo unde bolnava este tratat─â. Mesajul ei ╚Öi poza b─âii din incint─â au devenit virale pe Facebook ╚Öi au atras aten╚Ťia a mii de persoane.

"Prima zi de chimioterapie. E╚Öti chemat la ora 8 diminea╚Ťa. La 8.30 vine doctorul. Mergi la etajul ╚Öase. Dac─â ai noroc, mergi cu liftul, dac─â nu... te t├ór─â╚Öti pe sc─âri. Din ╚Öase lifturi func╚Ťioneaz─â c├óte trei, alternativ. Cu liftiera. Te vede doctorul ╚Öi te trimite la ghi╚Öeu s─â-╚Ťi faci internare de zi. Stai la coad─â cu ├«nc─â 50 de pacien╚Ťi. Te ├«ntorci la oncolog, dai actele ├«n care ╚Ťi-ai dat consim╚Ť─âm├óntul pentru diverse lucruri pe care oricum majoritatea nu le ├«n╚Ťelege. E╚Öti trimis ├«ntr-un salon care arat─â ca dormitoarele solda╚Ťilor (cei care au f─âcut armat─â ╚Ötiu). Doar c─â alea erau mai curate. ╚śi astep╚Ťi, din nou, ├«mpreun─â cu al╚Ťi bolnavi. ╚Üi se recolteaz─â probe pentru analize, e╚Öti ├«ntrebat ce ├«n─âl╚Ťime ╚Öi greutate ai. Oricum, nu verific─â nimeni. ╚śi din nou astep╚Ťi. ╚Üi se d─â voie s─â cobori la bufet s─â m─ân├ónci ceva, c─â o s─â-╚Ťi fie r─âu dupa chimio. Scoti 20 lei pentru o por╚Ťie de m├óncare ╚Öi o salat─â. La Parlament e mai ieftin. ├Än sf├ór╚Öit, la 13:10 ╚Ťi se pune perfuzia ├«n vene. ├Ä╚Ťi dau ╚Öi scrisoarea medical─â ├«n care sunt scrise citostaticele folosite. Dureaz─â dou─â ore. Dup─â, po╚Ťi s─â pleci. Dac─â ╚Ťi-e r─âu, nasol. Prime╚Öti un sfat s─â iei ceva de grea╚Ť─â. Las' c─â te descurci! Ne vedem din nou peste trei s─âpt─âm├óni! P├ón─â atunci, trebuie s─â stai la alte cozi s─â-╚Ťi iei de fiecare dat─â trimitere de la medicul de familie, s─â te ├«nscrii pe lista unui oncolog, s─â tr─âie╚Öti...dac─â rezi╚Öti! 

Mai jos, ave╚Ťi poza toaletei, ca s─â ├«ntelege╚Ťi despre ce vorbesc. Asta ├«ntr-un loc ├«n care sistemul imunitar al unui pacient supus la chimio este zero barat", a scris femeia, dezam─âgit─â, obosit─â ╚Öi ╚Öocat─â de ceea ce a v─âzut ╚Öi de ceea ce trebuie s─â ├«nfrunte al─âturi de sute de pacien╚Ťi care ajuns acolo ├«n fiecare zi.

simeon stalpnicul png
Femeia care ╚Öi-a ├«nso╚Ťit mama la spital a fotografiat baia institutuluiFoto: Facebook
survivor2 png
carla s dreams bobonete 2 PNG
iumor jpg
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
alexandra stan sexy png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Dan Negru TVR jpg
protest cannes 2022 FOTO EPA EFE (4) jpg
Miron Mitrea FOTO Eduard Enea
cehia carantina jpeg
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg