Primăria plătește sterilizarea a 7.200 de câini și pisici cu stăpân

Ultima actualizare:

    Primăria Capitalei va ajuta proprietarii de câini și pisici să își sterilizeze animalele, după principiul ”primul venit, primul servit”
Primăria Capitalei va ajuta proprietarii de câini și pisici să își sterilizeze animalele, după principiul ”primul venit, primul servit”

Ai câine sau pusică și vrei să le sterilizezi gratuit? Te rezolvă Primăria Capitalei, cu o singură condiție: să nu fie de rasă. Este vorba de un program lansat miercuri, de autoritățile locale pentru 3600 de câini și tot atâtea pisici, iar lista va fi completată după principiul ”primul venit, primul servit”

Programul este subvenționat de Municipalitate, iar operațiunile vor fi făcute de cabinete veterinare din toate sectoarele, pe o perioadă de un an, acestea urmând să fie alese pe baza unei licitații. Costul castrării ar urma să fie acoperit de Primăria Capitalei, prin Administrația pentru Supravegherea și Protecția Animalelor. ASPA va încheia un acord pe maximum un an, cu maximum şase ofertanţi (câte unul în fiecare sector), fiecare veterinar urmând să sterilizeze un număr de maximum 600 de câini şi pisici din Bucureşti, dar nu mai mult de 100 de câini şi 100 de pisici pe lună.

Specialiștii au întocmit o evaluare a operațiunii: valoarea estimată a sterilizării câinilor este de 235 de lei pentru femelă, 190 de lei pentru mascul, iar în cazul pisicilor – 150 de lei pentru femelă şi 150 de lei pentru mascul.

Pentru a nu veni asociațiile cu haite de câini sau pisici, prin program este subvenţionată sterilizarea a maximum două animale, câini şi/sau pisici pentru fiecare posesor de animale de companie din Bucureşti.

Iniţiatorii proiectului, grupul PSD din Consiliul General al Capitalei, își propun ca prin această măsură să sterilizeze toţi câinii şi toate pisicile din Bucureşti.

În același timp, ASPA a primit miercuri dreptul de a găsi de pe piața liberă, un teren și un imobil care să se preteze pentru amenajarea unui cimitir și a unui hotel pentru animale

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net