Primarul din Mioveni, arestat preventiv pentru 30 de zile. Cine l-a denunțat

Primarul din Mioveni Ion Georgescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de trafic de influență după ce a fost prins în flagrant de procurorii DNA. Edilul a fost denunțat la procurori chiar de un prieten vechi, pe care îl știa de 30 de ani. Este vorba despre șeful Poliției Locale din Pitești.

Ion Geirgescu, primarul din Mioveni Foto: Facebook
Ion Geirgescu, primarul din Mioveni Foto: Facebook

Pentru ce a cerut primarul cei 30.000 euro

Oamenii din Mioveni au adormit știind că au primar și când s-au trezit edilul era închis de procurori. În parcul din centru, localnicii dezbat subiectul: „Da, ăla, 30 de mii de bastoane, de unde le-a adunat? Au avut părinții strânși. Ziceau procurorii că i-au prins chiar în sediul primăriei aseară. Așa am auzit și noi. Aici îi ținea că aici sunt mai în siguranță. Aici îi păzește Poliția locală. Să lucrezi cu miere și să nu te lingi... Când scoți din stup mai bagi degetul în gură", scrie Digi24.

Procurorii DNA spun că cei 30.000 de euro, ceruți de primar, erau pentru ca fiica unui prieten apropiat să se angajeze la spitalul din oraș.

Acuzații grave de corupție

Acuzațiile de corupție vin într-un moment foarte delicat pentru Spitalul din Mioveni. Deși este singura unitate medicală construită de la zero după Revoluție, conducerea spitalului nu are suficienți medici și nici bani pentru plata salariilor.

Cu toate acestea, primarul orașului Mioveni declara în trecut că va face tot posibilul să aducă personal și fonduri în spital. Primarul a fost prins de procurori în timp ce dădea o parte din banii ceruți înapoi, pentru că nu reușise angajarea la spital. În fața jurnaliștilor a spus că este un împrumut pe care îl restituia. În plus, întrebat de ce a fost acuzat, Georgescu a spus: „Nu am luat, am dat”. El a susținut că era vorba despre un împrumut pe care îl returna. 

Primarul din Mioveni, interceptat când vorbea cu şeful Poliţiei

Potrivit referatului DNA, pe 8 iunie 2023, Valerică Nicolae a făcut un denunţ în care spunea că între el şi primarul Ion Georgescu ar fi existat o înţelegere ca, în schimbul sumei de 30.000 de euro, edilul să intervină la persoanele cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului orăşenesc Mioveni pentru ca fiica sa, Sînziana Alina Nicolae, să fie angajată la această unitate medicală în funcţia de medic chirurg.

Discuții între primar și Nicolae Valerică

La dosar există înregistrări cu discuţiile purtate de Valerică Nicolae şi Ion Georgescu. Astfel, cu ocazia întâlnirii din data de 24.06.2023, cei doi discută, printre altele: „NICOLAE VALERICĂ: Domnu' primar, credeţi-mă, eu am ...am venit pentru fata mea, ca să mă rezolvaţi. Eu nu înţeleg de ce nu aţi încercat să mă ajutaţi. GEORGESCU ION: Cum n-am încercat să... NICOLAE VALERICĂ: Păi ascultaţi-mă. Oamenii ăia când m-aţi dus acolo la director (neinteligibil) au zis că peste un an. NICOLAE VALERICĂ: Da, ştiu. Domnul primar, în afară de ăia 10.000 care vi-i i-am dat, eu vă mai dau încă 20.000. GEORGESCU ION: Du-te domne de aici."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net