Primele declaraţii ale tatălui adoptiv al fetiţei din Mehedinţi: «Am urmat toţi paşii impuşi de lege»

Ultima actualizare:

    Sorina este acum cu mama ei adoptivă, Ramona, cu care va pleca în Americafoto; Arhivă personală
Sorina este acum cu mama ei adoptivă, Ramona, cu care va pleca în Americafoto; Arhivă personală

Tatăl adoptiv al Sorinei, fetiţa de opt ani care a fost luată cu forţa de mascaţi din familia la care stătea, a declarat că el şi soţia lui încearcă de patru ani să adopte un copil şi că au urmat toţi paşii impuşi atât de legea americană, cât şi de cea românească. Gabriel Săcărin a mai spus că, atunci când a aflat că micuţa care va ajunge la el şi Ramona este de etnie romă, a fost fericit că poate să îi ofere şansa la un viitor mai bun.

Gabriel Săcărin, inginer din Craiova stabilt de ani buni la New York, a povestit, pentru adevarul.ro, că au început procedurile pentru a adopta un copil din România în urmă cu patru ani. 

„În urmă cu patru ani, am hotărât să adoptăm un copil din România. Am urmat toţi paşii impuşi de lege, ceruţi de autorităţile americane, dar şi de cele române. Statul american nu-ţi permite să înfiezi un copil până când nu eşti verificat la sânge“, a declarat Gabriel Săcărin.

Conform bărbatului, care are dublă cetăţenie, după ce au obţinut acceptul pentru adopţie, lui şi soţiei sale le-a fost trimisă o poză cu Sorina. Cei doi au mers de mai multe ori apoi la Baia de Aramă, unde s-au întâlnit cu micuţa de opt ani. Gabrile Săcărin a adăugat că Sorina este bine acum. 

„Când am văzut că Sorina este de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează». Am venit în România, am mers la Baia de Aramă şi m-am întâlnit cu copilul de 16 ori, dar de fiecare dată angajata statului român care ar fi trebuit să mă susţină a pus familiei mele piedici de fiecare dată“, a mai declarat tatăl adoptiv al Sorinei. Fetiţa de opt ani a fost luată cu forţa de mascaţi din casa asistentului maternal la care locuia de şapte ani. Ea a fost dusă la noua familie, care a obţinut adopţia prin hotărâre judecătorească. Familia Săcărin mai are doi copii, un băiat şi o fată, apropiaţi ca vârstă de Sorina. Ramona Săcărin este manager în domeniul medical, iar Gabriel este inginer. Cei doi au declarat că au vrut să adopte un copil pentru că mama Ramonei a fost şi ea adoptată.

S-au anunțat proteste pentru anularea adopției

Atât la Baia de Aramă, cât și la Craiova s-au anunțat proteste în legătură cu acest caz. Sute de persoane cer ca adopția Sorinei de către familia Săcărin să fie anulată și promit să meargă sâmbătă, 22 iunie, în fața Curții de Apel din Craiova, dar şi în faţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, acolo unde este angajată procuroarea care a luat-o cu forţa pe Sorina din casa unde a crescut.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net