Principesa Margareta, discurs către țară: «Începe un nou timp al Casei Regale a României»

5 decembrie 2017
article img
Custodele Coroanei a continuat tradiția mesajului de Crăciun transmis către români în AjunFoto: captură video

Regele Mihai a murit marți, 5 decembrie, în jurul orei 13.00, la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Elveția. Fiica sa cea mare, Margareta, Custode al Coroanei, a transmis un mesaj din partea familiei regale în seara aceleiași zile.

Majestatea Sa Regele Mihai I al României va fi adusă în țară în 13 decembrie și înmormântată la Curtea de Argeș, lângă soția sa, în 16 decembrie.

„Români,

Țara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste nouă decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament și răbdare.

Am pierdut, ca voi toți, un părinte. O pierdere personală și o pierdere pentru întreaga Națiune. În aceste clipe grele, suntem uniți în suferința noastră.

Cu infinită iubire și principii puternice, Regele Mihai a înscris în cartea Neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană.

Bunătatea și iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înțelepciunea lui a asigurat continuitatea identității noastre, în momente de gravă abatere de la mersul firesc al țării. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului român.

Prin întreaga sa viață, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu națiunea română. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi.

Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român.

Așa să ne ajute Dumnezeu!“ - mesajul integral al Principesei Margareta.