Problema căldurii din București ajunge la Guvern. Nicușor Dan vrea să cumpere ELCEN

Ultima actualizare:

    Bucureștenii se plâng că îngheață în casă, lângă caloriferele reci
Bucureștenii se plâng că îngheață în casă, lângă caloriferele reci

Problema căldurii din București ajunge la Guvern. Nicușor Dan vrea să vorbească joi cu premierul Florin Cîţu despre cumpărarea ELCEN. Edilul spune că vorbim despre refacerea unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că a cerut achiziţionarea ELCEN de către Primăria Capitalei şi a convenit o discuţie cu premierul Florin Cîţu în această săptămână.

Acesta afirmă că are în vedere refacerea unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat, nu doar soluţii pentru iarna care urmează.

”Am organizat o întâlnire cu liderii grupurilor politice din Consiliul General al Capitalei şi cu reprezentanţii companiei municipale Termoenergetica pentru a discuta despre preţurile pentru termoficare din această iarnă. Am cerut celor de la Termoenergetica să ne dea detalii privind formarea preţului pentru distribuţia şi transportul energiei termice, ca să avem o evaluare a uneia dintre componentele importante ale viitorului preţ al gigacaloriei (cealaltă componentă fiind preţul de producţie a energiei termice)”, a scris, luni seară, pe Facebook, primarul general. 

Nicuşor Dan anunţă că discuţiile vor continua pe acest subiect, urmând a primi toate informaţiile necesare. 

”Ulterior, am participat la o întâlnire a Asociaţiei Municipiilor din România cu premierul Florin Cîţu, unde am discutat despre sprijinul guvernamental pentru sistemele de termoficare din municipii, inclusiv din Bucureşti. Din discuţie a rezultat clar că sunt probleme şi provocări la nivel naţional, comune tuturor municipiilor şi că soluţiile pot veni doar prin colaborarea dintre administraţiile locale şi Guvernul României”, a adăugat primarul general. 

Acesta a precizat că a ridicat problema ELCEN. 

Nicușor Dan: ”Vorbim de refacerea unui sistem de termoficare învechit, care a fost doar cârpit”

”Punctual pentru Bucureşti, am ridicat problema achiziţiei ELCEN de către Primăria Capitalei şi am convenit că va avea loc o discuţie separată cu premierul Florin Cîţu, în această săptămână. Voi merge la această discuţie după ce voi avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii Termoenergetica şi cu liderii grupurilor din CGMB, ca să pot veni cu propuneri concrete şi cu o viziune comună la nivelul Bucureştiului despre problema termoficării. Vorbim nu doar de soluţii de sprijin pentru această iarnă, ci de refacerea pe fond a unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat”, a mai scris Nicuşor Dan. 

Acesta speră că se vor găsi soluţii care să implice atât Guvernul, cât şi Primăria Capitalei, astfel încât bucureştenii să fie cât mai puţin afectaţi de recenta creştere a preţurilor din energie. 

Citește și: 

Ce se întâmplă cu facturile la apă caldă și căldură, în București? Scad sau nu? Iată ce zice Nicușor Dan

Primarul Ciprian Ciucu despre apa caldă și căldura din București. ”Vest Energo și CET Grivița au sistat furnizarea agentului termic”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensie punct de pensie carte de munca carnete de munca calcule pensii lista
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net