Produsele cu defecte vor fi înlocuite, nu reparate. Consumatorii pot cere direct înlocuirea

Vești bune pentru români! Au apărut noi reguli cu privire la produsele care au defecte descoperite după cumpărare. Acestea au intrat în vigoare începând chiar de astăzi. Ce trebuie să știe consumatorii.

Află ce s-a schimbat în legătură cu returnarea produselor Foto: Shutterstock
Află ce s-a schimbat în legătură cu returnarea produselor Foto: Shutterstock

Noi reguli privind returnarea produselor 

Până în prezent, clienții puteau beneficia de înlocuirea unui produs, însă nu înainte de a fi dus în service, acolo unde se încerca repararea lui. S-a ajuns la această modificare legislativă după ce, de foarte multe ori, produsele reparate se stricau din nou, astfel că se putea vorbi de un viciu în acest sens, scrie Antena3 CNN.ro.

Cumpărătorul are posibilitatea să aleagă între două variante 

Tocmai de aceea, parlamentarii au decis ca produsele, dacă se strică în termen de 30 de zile de la achiziționare, să fie înlocuite. Practic, consumatorul are posibilitatea să decidă dacă așteaptă repararea acestuia sau dacă solicită un produs nou similar.

În ce stadiu este proiectul de lege 

Proiectul de lege a trecut de cele două camere ale Parlamentului, a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis, iar apoi a fost publicat în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că de astăzi este în vigoare, iar consumatorii beneficiază de acest avantaj, acela de a primi un produs nou fără a mai fi nevoiți să aștepte săptămâni în șir până când celălalt produs este reparat.

 Care este termenul-limită de returnare a produselor

Returnarea unui produs cumpărat online se poate face în 14 zile, fără ca tu să fi nevoit să îți motivezi decizia, această soluție se numește drept de retragere din contractul de vânzare-cumpărare la distanță. 

 În cât timp trebuie să primesc banii de la vânzător

Vânzătorul este obligat să ramburseze toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, fără întârziere și nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de cererea de retur din partea consumatorului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net