Prognoză horror pentru următoarele şase luni. Vom avea secetă în iulie şi august ca în 2012

Ultima actualizare:

Directorul instituţiei, Ion Sandu, a apreciat că lunile iulie şi august ale acestui an vor fi cel puţin la fel de secetoase ca şi cele ale anului 2012. Potrivit acestuia, în luna iulie, cantităţile de precipitaţii vor fi mult sub normele climatologice, mai ales în parta de sud-est, în sud şi în vestul ţării.

“În luna august, prognoza meteo arată şi mai rău. Cantităţile de precipitaţii se pot situa sub nomele climatologice, în sud-estul şi sudul ţării. Şi în luna septembrie, cantitatea de precipitaţii se va situa sub norma climatologică. Îmi doresc să nu se realizeze aceste prognoze. Gradul lor de realizare este de 60-70%”, a declarat vineri Ion Sandu, la conferinţa organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei.

Lunile de primăvară, însă, vor fi bogate în precipitaţii, mai ales în luna mai, însă acest lucru ar putea însemna o veste bună pentru agricultori. “În aprilie vor fi precipitaţii cel puţin egale cu normele climatologice în partea de vest şi în partea de sud-est a ţării. În luna mai, cantităţile de precipitaţii vor fi mari. În luna iunie vor fi precipitaţii, dacă nu peste normele climatologice, cel puţin egale cu acestea”, a afirmat Sandu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net