Protest al transporatorilor în Piața Victoriei! Vor participa 5000 de taximetriști

simeon stalpnicul png
5000 de taximetriști protestează pe 20 decembrie Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

În București, circa 5000 de taximetriști și alți transportatori de persoane pritestează în fața Guvernului între ora 9 și 20. Protestul a început, totuși, de la ora 7 și pornește de la ideea că nu este în regulă ca Uber, Taxify sau Back Cab să ofere astfel de servicii pentru că nu au autorizație ți nu respectă anumite reguli ale transportatorilor de persoane.

„Transporturile rutiere aduc anual 4,7% din PIB, dar autoritățile statului tolerează pirateria, astfel încât România să piardă încă 4,7% din PIB, numărul celor care fac piraterie fiind aproape egal cu cel al transportatorilor autorizați. În curând, România va pierde și procentul de 4,7% din PIB adus de transportatorii autorizați, din cauza concurenței neloiale și a pirateriei tolerate de autorități în ultimii șapte ani, pentru că cei care respectă legea vor da faliment“, a detaliat COTAR într-un comunicat. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că este nevoie de stabilirea a noi reguli pentru cei care practică taximetria în București. 

COTAR a renunţat la protestul care iniţial a fost anunţat pentru data de 13 decembrie în contextul funeraliilor regale.

Traficul se va desfășura cu dificultate în zonele în care se defășura protestul. Printre acestea se numără Piața Victoriei, Piața Presei Libere, Bulevardul Charels Du Gaulle.Traficul va fi restricționat, în intervalul 7:00 - 21:00, între Piața Victoriei și Piața Presei Libere pe Șoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piața Victoriei, respectiv Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcție de sosirea participanților), permițându-se permanent circulația pe ambele sensuri ale străziii Arhitect Ion Mincu, potrivit Agerpres.

Serviciile furnizate de Uber au fost desființate în mai mult țări europene precum Germania, Franța. Recent, Uber-ul a primit interdicție de funcționare și în Londra.

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
cub andreea banica animat gif
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
 Tanc T-80 al Miliției Republicii Populare Lugansk FOTO Profimedia
image png
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png