Proteste fără mască, în ziua cu cele mai multe cazuri de îmbolnăviri


    În plină pandemie, sute de oameni din toată țara s-au înghesuit la mitinguri pentru „libertate” Foto: Inquam Photos
În plină pandemie, sute de oameni din toată țara s-au înghesuit la mitinguri pentru „libertate” Foto: Inquam Photos

Pe măsură ce cazurile de îmbolnăviri sunt tot mai multe, românii sunt tot mai indisciplinați. Sâmbătă, chiar în ziua în care țara noastră bătea recordul de 3.517 noi cazuri, sute de oameni din toată țara au găsit de cuviință să iasă în stradă, la protestat. Alții, nepăsători, au chefuit în cluburi, înghesuiți și, evidentă, fără mască de protecție.

Peste 200 de oameni au scandat în Piața Universității

13 bucureșteni adunați la mitingul de la Universitate au fost amendați
13 bucureșteni adunați la mitingul de la Universitate au fost amendați

Sâmbătă seara, peste 200 de oameni au protestat în Piața Universității din București față de restricțiile impuse de autorități. Fără măști, fără distanțare, încălcând regula adunărilor publice în condițiile stării de alertă, protestatarii au scandat umăr lângă umăr în principal împotriva obligației de a purta „botniță”. „Copiii noștri nu-s cobaii voștri”, „Libertate”, sau „Lăsați copiii să respire” sunt doar câteva dintre mesajele pe care participanții la protest le-au strigat în gura mare. Mulți dintre ei au venit cu copiii, au purtat steaguri tricolore și au reclamat „dictatura medicală”. La fața locului au fost prezente mai multe echipaje de jandarmi, nu au lipsit incidentele, dar și amenzile. Până acum, 13 participanți au fost sancționați, iar verificările pentru identificarea celor care nu au respectat prevederile legale continuă, a anunțat Jandarmeria printr-un comunicat.

La Oradea s-a strigat „Jos botnița!”

Și orădenii sunt supărați că trebuie să poarte mască
Și orădenii sunt supărați că trebuie să poarte mască

Și la Oradea, zeci de oameni s-au adunat sâmbătă după-amiaza pe platoul din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a manifesta împotriva purtării măștii în școli. Potrivit ebihoreanul.ro, protestatarii au adus cu ei steaguri, pancarte și o boxă din care răsunau cântece patriotice. „Coronavirusul este o înșelătorie mondială”, masca „îi sufocă pe copii” și e „extrem de toxică”, „Jos botnița!” sunt mesaje care s-au strigat la Oradea. Printre protestatari s-a aflat și profesorul Nelu Pop, care a scandalizat o țară întreagă și chiar a fost amendat cu 2.500 de lei după ce s-a filmat în clasă în timp ce-i instiga pe elevi să nu poartă mască. El pusese la cale o scenetă în care el și elevii purtau măști cu personaje din benzi desenate, numindu-i pe copii „animăluțe în țarc”. Sâmbătă, purtând la fel ca toți ceilalți un tricou cu mesajul „Jos botnița la copii”, Nelu Pop a precizat că se află acolo în calitate de „persoană fizică”.

Protest în genunchi, în fața Mitropoliei Moldovei

Credincioșii au protestat la Iași împotriva măsurilor ce vizează sărbătoarea Sfintei Parascheva
Credincioșii au protestat la Iași împotriva măsurilor ce vizează sărbătoarea Sfintei Parascheva

Val de nemulțumiri și la Iași. Acolo, câteva sute de credincioși s-au strâns vineri seara în fața Catedralei Mitropolitane, nemulțumiți că nu pot intra să se închine la racla Sfintei Parascheva. Și ei au purtat pancarte cu mesaje împotriva autorităților, mulți cu masca sub bărbie, fără să respecte distanțarea. Alții au spus rugăciuni în genunchi și au aprins lumânări. „Chemaţi-l pe Iohannis, chemaţi-l pe Arafat. Nu ne lasă să ne manifestăm credinţa. Sfânta Parascheva nu îmbolnăveşte pe nimeni. Este Sfânta noastră, a întregii lumi”, striga un protestatar, intrând în conflict cu jandarmii ce păzeau intrarea la Mitropolie. Anul acesta, pentru a preveni aglomerația care se forma an de an, cozile și autocarele cu pelerini sosiți din toate colțurile țării, autoritățile au interzis accesul persoanelor care nu au domiciliul în Iași și au decis ca sărbătoarea să se organizeze într-o singură zi, pe 14 octombrie.

Chef cu 170 de petrecăreți, „spart” la Corabia

La Corabia, 170 de oameni au chefuit fără griji în club
La Corabia, 170 de oameni au chefuit fără griji în club

Nici lor nu le e frică de „Covid”. 170 de petrecăreți au fost prinși, în noaptea de sâmbătă spre duminică, chefuind într-un club din Corabia. Dansau înghesuiți, fără mască, fără să le pese de restricții, unii chiar fumând în interior. Polițiștii le-au spart cheful și au dat amenzi usturătoare, în valoare de aproape 40.000 de lei. Tinerii care s-au trezit cu mascaţii în mijlocul lor au reacţionat: „Băăă, ce aveţi, bă, cu noi? Ce facem? Dansăm doar“, au strigat ei, potrivit adevarul.ro.

pexels Horoscop 28 octombrie
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
FotoJet (4) jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
Rodica și Niculae Badalau jpg
foto1 bugetarib jpg
simona gherghe jpg
foto1 victor si zetab jpg
1 tratamente cu hrean jpg jpeg
Moisă Irod veteran din Sibiu ultimul soldat român din Garda Regală Sursă Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” jpg
image
image
image
image
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară
foto 8 meda contras  Anglia jpg
(EPA EFE) 5914678 jpg
femeie de serviciu   foto mare jpg