Radu Mazăre dă declarații de la 7.300 km depărtare, din Madagascar

Ultima actualizare:

    Radu Mazăre se bucură d elibertate și de avere tocmai în Madagascar, la 7.300 km distanță de țarăFOTO: adevarul.ro
Radu Mazăre se bucură d elibertate și de avere tocmai în Madagascar, la 7.300 km distanță de țarăFOTO: adevarul.ro

Fostul primar al orașului Constanța, Radu Mazăre, e bine mersi în Madagascar. S-a apucat să scrie scrisori și să dea lecții de democrație, de la 7.300 km depărtare. A dat și declarații, în exclusivitate pentru ziarul ”Adevărul”.

Îl doare ”la bască”. Radu Mazăre este, oficial, un fugar pe numele căruia magistrații Înaltei Curți a emis mandat de arestare în lipsă în 10 ianuarie 2018. Fostul edil al orașului Constanța a plecat pe furiș în Madagascar în noiembrie 2017, la 7.300 de km și a anunțat că are azil politic pentru un an în insula din Oceanul Indian.

După mai multe luni de tăcere, acum, Radu Mazăre s-a apucat de scris scrisori. Avocatul lui a depus joi, 10 mai, în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, un document prin care fostul edil al Constanţei solicită azil politic în Madagascar.

Jurnaliştii „Adevărul“ au dorit să afle chiar de la Radu Mazăre cum stau lucrurile, mai ales că de când a plecat din țară nu a mai comunicat deloc cu presa din Constanţa sau din România. Fostul primar a răspuns jurnaliştilor „Adevărul“ pe WhatsApp: „Am transmis o scrisoare publică încă din decembrie, în momentul în care am decis să solicit azil în Madagascar. Sunt explicate şi motivele, chiar dacă nu sunt în acord cu politica editorială a ziarului la care lucraţi.”

simeon stalpnicul png

Întrebat cum comentează teoria conform căreia de fapt nu ar avea dreptul să primească azil politic în Madagascar, din cauza Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei, Mazăre a transmis: „Opinia-i acolo (în România - n.red.), eu sunt aici”.

Radu Mazăre face referire la o scrisoare publică în care spunea, printre altele, că este o „ţintă a statului paralel” şi că „în România nu am nici o şansă să beneficiez de o justiţie corectă, independenţă, obiectivă şi imparţială. Pentru toate aceste motive am decis să solicit azil politic în Republică Madagascar. Atunci când în România va există o justiţie reală, mă voi întoarce”, scria în decembrie 2017, Radu Mazăre. În aceeaşi scrisoare, fostul primar al Constanţei trecea în revistă toate cele patru procese în care este implicat.

Se bucură de averea sa


    Resortul Mantasaly, compus din 16 bungalow-uri amplasate pe plajă, toate cu vedere la Oceanul Indian
Resortul Mantasaly, compus din 16 bungalow-uri amplasate pe plajă, toate cu vedere la Oceanul Indian

În noiembrie 2016, edilul mărturisise magistraților instanței supreme că vrea să facă investiții imobiliare în Brazilia și Madagascar, cu banii lui Elan Schwartzenberg. E vorba despre două terenuri în Brazilia, achiziționate în 2007 și 2008 și de cele „apoximativ două hectare” într-o zonă turistică din Madagascar. Conform ziarului ”Adevărul”, în 2012, pe când încă era primar în Constanța, anunțase la întoarcerea dintr-o vacanță în Madagascar, că a concesionat de la un trib, pe o perioadă de 99 de ani, un teren cu o suprafață de 1,8 hectare, pe malul Oceanului Indian, într-un golf din nordul insulei africane. Spunea că l-ar fi luat la un preț de nimic, de doar un euro pe metrul pătrat și că vrea să construiască aici un complex pentru iubitorii de sporturi nautice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net