Radu Mazăre rămâne în închisoare. Judecătoria sectorului 4 i-a respins cererea de eliberare

Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă, miercuri, de Judecătoria Sectorului 4, dar decizia magistraţilor nu este definitivă. În cazul în care această hotărâre nu se va schimba la instanţa superioară, Radu Mazăre mai poate formula o nouă cerere de liberare condiţionată peste nouă luni.  

Radu Mazăre
Radu Mazăre la ieșirea din sediul DNA, cu cătușele la mâini

Ce a decis Judecătoria sectorului 4  

“În baza art. 587 alin. (2) C.proc.pen. raportat la art. 59 C.pen. din 1969 cu aplicarea art. 5 alin. (1) C.pen. respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat Mazăre Radu Ştefan, în prezent deţinut în Penitenciarul Bucureşti-Jilava, ca neîntemeiată. În temeiul art. 587 alin. (2) din C.proc.pen., fixează termen de reiterare de 9 luni, care va curge de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe, după expirarea căruia propunerea sau cererea va putea fi reînnoită”, se arată în minuta instanţei consultată de news.ro. 

Decizia Judecătoriei Sectorului 4 nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

De ce este întemnițat Radu Mazăre 

Radu Mazăre are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare, în urma contopirii a două pedepse definitive primite de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Este vorba de o pedeapsă de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi alta de cinci ani de închisoare, în dosarul Polaris. 

Dosarul Polaris 

În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese. 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat în rechizitoriu că Radu Mazăre a primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte. 

În acest dosar, Radu Mazăre a fost condamnat în 3 februarie 2022, la cinci ani de detenţie. 

Dosarul Retrocedărilor ilegale  

În Dosarul Retrocedărilor ilegale, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la 9 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată şi săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, alături de alţi 31 de inculpaţi, funcţionari publici, oameni de afaceri, notari şi evaluatori.  

Cine este Radu Mazăre

Radu Ștefan Mazăre este născut pe 5 iulie 1968 la București. A urmat cursurile secției de matematică–fizică din cadrul Liceului nr. 4 din București. În 1987 a fost admis la Facultatea de Electromecanică din cadrul Institutului de Marină Civilă din Constanța. 

A candidat ca independent în 2000 și a fost reales cu susținerea Partidului Social Democrat în 2004, 2008 și 2012. În cursul celui de-al patrulea mandat, cercetat într-un dosar de corupție, Radu Mazăre a fost arestat preventiv și a demisionat din funcția de primar. Ulterior a fost eliberat din arest și pus sub control judiciar. Cât a fost primar al Constanței, Mazăre s-a remarcat prin inițiative exotice prin care spunea el vrea să crească valoarea stațiunii Mamaia.

La sfârșitul anului 2017, Mazăre a fugit în Madagascar unde a cerut azil politic. Autoritățile române, prin Interpol, au emis un mandat de căutare a acestuia, iar pe 8 mai 2019, Radu Mazăre a fost reținut și 12 zile mai târziu a fost extrădat și încarcerat în Penitenciarul Rahova iar în prezent își ispășește pedeapsa la Penitenciarul Jilava

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net