Răfuială între două clanuri din Piatra Neamţ. Bomba de 1 kilogram putea să distrugă un cartier întreg

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Panică, joi noaptea, într-un cartier din Piatra Neamţ. Locuitorii blocurilor din zonă s-au trezit că sunt evacuaţi în toiul nopţii, de forţele de ordine, pentru că o bombă urmează să explodeze. Deflagraţia ar fi produs dezastru pe o suprafaţă de 350 de metri.

Războiul între clanurile interlope din Piatra Neamţ datează de mai bine de 7 ani. Dacă, până acum, răfuielile aveau loc doar între ei, de data asta, mai mulţi oameni nevinovaţi ar fi putut ajunge victime. Poliţiştii îi aveau însă în vizor încă din decembrie şi au dejucat astfel planul interlopilor.

Întreaga zonă a fost evacuată

simeon stalpnicul png

Ei au surprins în jurul orei 2.00, trei bărbaţi care au plasat o bombă sub roţile maşinii lui Bogdan Mararu. Autoturismul Range Rover sub care s-a găsit explozibilul se afla la 1,5 metri de blocurile din zonă şi era setat ca atunci când şoferul apasă pedala de acceleraţie să fie detonat.

Geniștii de la SRI au reușit să dezamorseze bomba

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Oamenii din zonă au fost imediat evacuaţi, iar o echipă de pirotehnişti de la Bucureşti a venit de urgenţă pentru a dezamorsa bomba. În jurul orei 12.00, pericolul a fost înlăturat de geniştii de la SRI. Între timp, oamenii legii au demarat ancheta şi au constatat că în spatele atentatului cu bombă ar sta clanul condus de interlopul Puiu Mironescu, duşmanul de o viaţă a familiei Mararu. Acesta şi-a pus în minte să-şi execute adversarul în noaptea de Revelion. Iniţial, a vrut să-l împuşte, apoi s-a răzgândit şi ar fi plătit trei bărbaţi din Târgu Ocna cu suma de 50.000 de euro, să confecţioneze şi să monteze bomba.

Cel care a intermediat totul a fost Daniel Pădurariu (43 de ani), un interlop din Neamţ, considerat a fi instigatorul acestui atentat. El este unul dintre apropiaţii asasinului Cristian Chilat, cel care, în 2010 l-a ucis pe fratele lui Bogdan Mararu, Gheorghiţă. Explozia maşinii lui Bogdan Mararu trebuia urmată de incendierea a două magazine care aparţin iubitei lui, însă bărbaţii au fost prinşi în flagrant şi ridicaţi de mascaţi. Alături de Daniel Pădurariu au fost ieri audiaţi Jâtaru Petrică, Popa Ovidiu, Cristofor Emil, Lăcătuş Cosmin Iriniel şi Bălan Nicolae. Ei sunt suspectaţi de tentativă de distrugere calificată şi tentativă de omor calificat.

Au folosit explozibil militar

Bomba conţinea circa 1 kg de C4, explozibil foarte puternic folosit de obicei de către armată. Echivalentul explozibilului găsit sub maşina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de trinitrotoluen (TNT), iar o eventuală deflagraţie ar fi avut loc pe o suprafaţă de 350 de metri. Maşina urma să sară în aer atunci când roţile se puneau în mişcare, iar efectul ar fi fost devastator. "Acest exploziv C4 este un exploziv plastic de putere foarte mare", a spus şi Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI. Geniştii au reuşit însă să dezamorseze bomba la timp.

Scandalul interlopilor din Neamţ

Clanul Mararu a devenit cunoscut în 2010, atunci când Gheorghe Mararu, fratele lui Bogdan, a fost împuşcat mortal, într-o cafenea, de membrii unei grupări rivale, al cărei lider este Puiu Mironescu. Tot atunci s-a aflat şi de relaţia apropiată dintre mafioţi şi fostul şef al Poliţiei Piatra Neamţ, Aurelian Şoric.

Pentru asasinarea lui Gheorghe Mararu, autorul, Cristian Chilat, a fost condamnat la o pedeapsă de 19 ani de închisoare.

La un an de la asasinat, biroul notarial al soţiei lui Aurelian Şoric a fost incendiat, un individ aruncând un cocktail Molotov în birou.

Tot în acea perioadă, Mironescu a fost bătut bine de indivizi rămaşi necunoscuţi.

Crima din Piatra Neamţ a avut drept consecinţă şi destituiri la nivelul poliţiei din Neamţ. Fostul şef al Poliţiei Neamţ, Aurelian Şoric, a reuşit să-şi enerveze la culme şefii, după ce a lăsat să se înţeleagă că în nici un caz calitatea de cămătar nu s-ar ridica la gradul de infractor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
președintele iranian s a prăbușit cu elicopterul FOTO EPA jpg
image
image
image
image
image
image
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
Groapa cimitir FOTO Shutterstock jpg
italia romanca1 jpg
index jpeg
stefan luchian jpg
constantin si elena sfinti png
perseide stele cazatoare calea lactee foto shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net