Rambo de România. Cum se antrenează cei mai duri luptători români

Ultima actualizare:
Celebrul actor american Sylvester Stallone a jucat rolul Rambo
Celebrul actor american Sylvester Stallone a jucat rolul Rambo

Antrenamente foarte dure. Doar un militar din şapte a reuşit să ducă la bun sfârşit cursurile primei promoţii a Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele pentru Operaţii Speciale (FOS), Vlădeni din judeţul Braşov. Adevărați Rambo de România!

Au fost antrenați să treacă prin cele mai grele misiuni. Au fost 19 candidați la cursurile primei promoţii a Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele pentru Operaţii Speciale (FOS), Vlădeni din judeţul Braşov. Absolvenții se pot numi adevărați Rambo de România!

Vor să fie Rambo de România

Şcoliţi şi testaţi după cele mai bune manuale NATO în domeniu, antrenaţi de instructori americani, dar şi după durele metode utilizate de forţele speciale similare aliate din Marea Britanie, Germania sau Turcia, doar 18 militari au fost declaraţi absolvenţi cu toate că în şcoală au intrat, în urmă cu un an, 144 candidaţi, scrie adevarul.ro.

Cei care nu rezistă psihic antrenamentelor foarte dure renunţă şi anunţă că vor să se retragă, a explicat unul dintre instructori. Acesta a mărturisit că în urmă cu o săptămână erau 19 prezumtivi absolvenţi, dar unul a cedat cu câteva zile înainte finalizarea ciclului de instruire.

”A rezistat un an, dar a cedat psihic pe ultima sută de metri. Pur şi simplu, la un moment dat, nu îţi mai simţi corpul. Lucrează singur, mecanic, ca un robot. În plus mai este obligatoriu ca psihicul să te ducă mai departe, până la capăt. Numai în ultimele două săptămâni am slăbit 12 kilograme, în timpul testelor finale”, a declarat şeful primei promoţii a Şcolii FOS, citat de adevarul.ro.

Cum se antrenează cei mai duri luptători din Forţele pentru Operaţii Speciale

Militarii au trecut prin perioade extreme de pregătire fizică: au învăţat şi să escaladeze un munte în siguranţă şi într-un timp foarte scurt, să se scufunde, să sară cu paraşuta, să dezamorseze o mină sau să trăiască în condiţii limită, cu ce găsesc în natură.

În plus, au fost instruiţi cum să utilizeze echipamente de transmisiuni moderne, aflate în dotarea NATO, dar şi mijloace de orientare rudimentare. Nici şedinţele de tragere cu diverse categorii de armament, pe timp de zi sau de noapte, nu au fost neglijate.

Pentru viitoarea serie de cursanţi, Şcoala de Aplicaţie pentru Operaţii Speciale, Vlădeni din judeţul Braşov a pregătit un număr mai mic de locuri. Astfel numai 40 de militari vor fi selectaţi iniţial pentru a începe cursurile de pregătire care vor dura tot un an.

La selecţia iniţială se pot înscrie ofiţeri cu gradul maxim de căpitan, subofiţeri cu gradul maxim de plutonier major, precum şi soldaţi şi gradaţi profesionişti care au cel puţin un an de vechime în Armata Română. Selecţia iniţială se va finaliza pe 13  august, iar cei care trec teste medicale psihologice şi fizice vor ajunge la concursul propriu-zis care va avea loc pe 2 septembrie.

Cine a interpretat rolul Rambo

John Rambo este un personaj celebru din filmul de mare succes pe toată planeta Rambo, produs în anul 1982.


    Celebrul actor american Sylvester Stallone a jucat rolul RamboFOTO: cinemagia.ro
Celebrul actor american Sylvester Stallone a jucat rolul RamboFOTO: cinemagia.ro

În rolul principal a fost Sylvester Stallone. Rambo a fost membru al Beretelor Verzi, care a primit Medalia de Onoare pentru serviciile sale în timpul războiului din Vietnam. El a fost antrenat să supraviețuiască în orice împrejurare și aplică ce a învățat când este căutat cu arme automate, câini și un elicopter de poliția dintr-un orășel american.

Citește și

Darius are nevoie de 60.000 euro în lupta cu cancerul!

Aplaudaţi-i, ei sunt eroii României!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net