Raport: Gabriel Oprea a plagiat în teza de doctorat. Rămâne fără titlu?


    Gabriel Oprea a fost ministru de interne
Gabriel Oprea a fost ministru de interne

Este clar! Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a plagiat în lucrarea de doctorat susţinută în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. O arată raportul Comisiei de lucru din CNATDCU trimis Comisiei de ştiinţe juridice, care se va pronunţa marţi în acest caz.

Preşedintele Comisiei juridice, Mircea Dan Bob, a precizat pentru News.ro că în şedinţa din 1 august a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) se va da un verdict atât în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, cât şi în ce priveşte contestaţia fostului premier Victor Ponta la decizia de plagiat din 30 iunie.

Comisia de lucru care a analizat sesizarea în cazul plagiatului lui Gabriel Oprea a constatat că teza de doctorat a fostului vicepremier şi ministru al Internelor nu respectă standardele de etică ale cercetării ştiinţifice.

Raportul Comisiei de lucru a fost trimis Comisiei de ştiinţe juridice a CNATDCU, care, dacă în şedinţa de marţi îşi va însuşi raportul, va propune retragerea titlului de doctor acordat lui Gabriel Oprea.

Ulterior, propunerea Comisiei de ştiinţe juridice va fi votată în Consiliu General al CNATDCU. Dacă verdictul final al CNATDCU va fi de plagiat, Gabriel Oprea va putea contesta rezultatul în 14 zile de la decizie.

În 30 iunie, CNATDCU a stabilit că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat şi a dispus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier.

Victor Ponta a contestat decizia în 15 iulie, fostul premier spunând că decizia de plagiat dată de CNATDCU este una ”pur politică a noului ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru”, pentru a ocupa pentru câteva luni fotoliul de la Ministerul Educaţiei.

ce culori sa porti in functie de zodie jpg
business 816491 1920 jpg
dog 1168663 1920 jpg
1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
fata diavol jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
FotoJet jpg
imelda staunton netflix jpg
Irene Cara FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg